Follow us

Πηνελόπη Αναστασοπούλου | ''Σήμερα έπρεπε να είναι αυτή η συνθήκη για όλα τα παιδάκια. Δεν είναι όμως''

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ανήρτησε ένα μακροσκελές κείμενο, για την πρώτη μέρα του σχολείου, την οποία δεν έχουν τα παιδιά, που βιώνουν την ταλαιπωρία με τις πλημμύρες, των τελευταίων ημερών.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου Instagram

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, έχει ένα ιδιαίτερα ενεργό προφίλ στο Instagram, όπου προσπαθεί μέσα από αυτό, να θίγει κοινωνικά ζητήματα και να υποστηρίζει εθελοντικές δράσεις, με το να τις διαδίδει μέσα από στόρι, αλλά και να παίρνει μέρος σε αυτές.

Μερικές μέρες πριν, φανερά στεναχωρημένη και ανήσυχη για την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel, έκανε έκκληση ζητώντας βοήθεια εκ μέρους μίας εγκύου γυναίκας που βρισκόταν στην Καρδίτσα, όπου ήταν 13 άτομα εγκλωβισμένοι και ανάμεσα σε αυτούς ηλικιωμένοι και παιδιά κάτω του ενός έτους.

Σήμερα, φωτογραφίζοντας την κόρη της, η οποία όπως ανέφερε, ήταν πολύ χαρούμενη που θα επέστρεφε στο σχολείο, έκανε έναν απολογισμό και αποφάσισε να μοιραστεί τις σκέψεις της, αυτές τις μέρες που άλλα παιδιά, προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η ανάρτηση της:

Σήμερα χτύπησε το κουδούνι για την Λυδία μας κι εκείνη με απερίγραπτη χαρά σηκώθηκε απ'το κρεβάτι της, ετοιμάστηκε να πάει να βρει τους φίλους της, τη γνώση, τη χαρά το μέλλον της...
Σήμερα έπρεπε να είναι αυτή η συνθήκη για όλα τα παιδάκια. Δεν είναι όμως.
Το κουδούνι δε θα χτυπήσει στα χωριά της Καρδίτσας και η χαρά δε ζει εκεί για κανένα παιδί, κανένα γονιό και κανένα άνθρωπο.
Την κοίταζα να φεύγει και η καρδιά μου έγινε κομμάτια στην ιδέα πως θα μεγαλώνει σ ένα κόσμο τόσο ασταθή και επικίνδυνο.
Και επειδή κανείς μας δεν πρέπει να ζει σ ένα τέτοιο κόσμο έπιασα τον εαυτό μου να παλεύει να βρει τη δύναμη που ξέρω ότι έχω μέσα μου να πιαστεί από ότι μπορεί για να βοηθήσω τον εαυτό μου, τα παιδιά μου και όποιον μπορώ να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να πάμε μπροστά.
Και συνειδητοποίησα πως αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχει απομείνει να πιαστούμε.
Τη δύναμη μέσα μας και το χέρι του διπλανού μας.
Ας βρούμε τους ομοίους μας θα πω.
Δεν θα συνδεθούμε ποτέ με το κακό αν δεν θέλουμε. Και ο μόνος τρόπος να το παλέψουμε και να το διώξουμε είναι αυτή η δύναμη μέσα μας που έχει την τάση να πολλαπλασιάζεται όταν έρχεται σε επαφή με την ίδια δύναμη.
Παίρνω μια βαθιά ανάσα και αρνούμαι να είμαι θεατής σε όλα αυτά.
Θυμίζω στον εαυτό μου πως τυχαία δεν βρίσκομαι σ ένα καμμένο ή σ' ένα πλημμυρισμένο σπίτι. Είμαι ευγνώμων για όσα έχω και δίνω ό,τι μπορώ σ αυτόν που βάλλεται.
Έχω πίστη στην ψυχή μου και δίνω ό,τι μπορώ για να κάνω και τους άλλους να πιστέψουν.
Το κακό θα με βρίσκει πάντα απέναντι του και το καλό δίπλα του.
Δεν έχω υπάρξει ποτέ θεατής. Πάντα πάνω στη σκηνή θα είμαι και θα παίζω με ότι έχω.
Ας μην τα παρατήσουμε σας ικετεύω.. Ας παλέψουμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ