Follow us

Η Μαρία Μπακοδήμου πήγε στη Θεσσαλία για να συμβάλει στη βοήθεια για τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης

"Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε αυτές τις περιοχές είναι η υγειονομική βόμβα που μπορεί να φέρει απίστευτα επικίνδυνα αποτελέσματα..."

MissBloom TEAM
Μαρία Μπακοδήμου Instagram

Στη Θεσσαλία βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Μαρία Μπακοδήμου. Με την εθελοντική δράση που οργάνωσε η Φωτεινή Παντζιά, η γνωστή παρουσιάστρια βρέθηκε στη Θεσσαλία και τα χωριά που πνίγηκαν μετά την κακοκαιρία "Daniel" με σκοπό να συμβάλει στη βοήθεια για τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Σταματίνα Τσιμτσιλή | "Πόσες εθνικές τραγωδίες να αντέξει ένας λαός; Πόσο άλλο να θρηνήσουμε;"

Ειδικότερα, η Μαρία Μπακοδήμου ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο κυριότερος κίνδυνος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις περιοχές είναι το υγειονομικό πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί από τα τόσα νεκρά ζώα, ενώ προέτρεψε όποιον μπορεί να επικοινωνήσει με το δήμαρχο Καρδίτσας ούτως ώστε να συντονιστεί η δράση.

"Συνόδευσα την Φωτεινή Παντζιά. στη εθελοντική δράση που οργάνωσε να συλλέξει και να μεταφέρει στον κάμπο είδη πρώτης ανάγκης. Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε αυτές τις περιοχές είναι η υγειονομική βόμβα που μπορεί να φέρει απίστευτα επικίνδυνα αποτελέσματα αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. Στον Παλαμά μάθαμε ότι είναι γύρω από το χωριό περίπου 5.000 νεκρά ζώα από τις κτηνοτροφικές μονάδες που πλημμύρισαν. Αυτά τα ζώα δεν πρέπει να ταφούν.

Η μόνη λύση είναι η καύση. Τα νεκρά ζώα πρέπει να μεταφερθούν για αυτό το λόγο σε συγκεκριμένους χώρους που γίνεται η καύση. Χρειάζονται εταιρείες φορτηγών που θα προσφέρουν τα οχήματα για να μεταφέρουν εκεί τα πτώματα των ζώων. Οποίος μπορεί ας επικοινωνήσει με το δήμαρχο Καρδίτσας για να συντονίσουν τη δράση.

Επίσης εκτός από τα προφανή (νερά, τρόφιμα , ρούχα, αντικουνουπικα) οι κάτοικοι που τα σπίτια τους πλημμύρισαν έχουν ανάγκη από στρώματα κρεβατιών και η περιοχή από χημικές τουαλέτες. Όποιες εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν ας δείξουν αλληλεγγύη."

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ