Follow us

Η Ελεονώρα Μελέτη ποζάρει με το πρόσωπό της γεμάτο μώλωπες και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την κακοποίηση

"Τώρα που σιγά σιγά το περιγράφουμε, μήπως έχεις υπάρξει και εσύ θύμα;"

MissBloom TEAM
Ελεονώρα Μελέτη Instagram

Ένα ηχηρό μήνυμα για την κακοποίηση, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική, θέλησε να στείλει η Ελεονώρα Μέλετη μέσα από δύο φωτογραφίες στο Instagram της. Η γνωστή παρουσιάστρια δημοσίευσε δύο selfies της, δείχνοντας με τον πιο απλό τρόπο την ωμή αλήθεια.

Η Ελεονώρα Μελέτη φτιάχνει τα snacks της κόρης της για το σχολείο με πολλή αγάπη

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια πόζαρε με το πρόσωπό της γεμάτο μώλωπες -που όπως η ίδια τόνισε ήταν προϊόν μακιγιάζ-, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η σωματική κακοποίηση, σε αντίθεση με την ψυχική, φαίνεται. Η ίδια μάλιστα, ανέβασε και μία φωτογραφία με το πρόσωπό της "καθαρό" σημειώνοντας πως η ψυχική κακοποίηση μπορεί να μη φαίνεται αλλά υπάρχει.

Ελεονώρα Μελέτη | "Δε μπορεί να βοηθήσει κανείς..."

"Πάμε να καταλάβουμε μαζί κάποια πραγματάκια. Στην πρώτη φωτογραφία: Σωματική κακοποίηση : είναι αυταπόδεικτη. Αυτό που βλέπεις αυτό είναι. Ο θύτης ασκεί σωματική βία. Προκαλεί: σωματικό και ψυχικό πόνο. Συναισθηματική κακοποίηση. Είναι αυτό που δεν βλέπεις όταν βλέπεις τον άλλον. Είναι το ξύλο της ψυχής. Δεν φαίνεται. Δεν αποδεικνύεται. Ο θύτης συστηματικά ασκεί λεκτική και συναισθηματική βία. Απαξιώνει, ταπεινώνει, υποτιμά, εκφοβίζει, επιτίθεται,κρίνει, επικρίνει, χειραγωγεί, ματαιώνει.

Συχνά η συναισθηματική κακοποίηση γίνεται συγκαλυμμένα με όλα τα παραπάνω να τεκμηριώνονται ως κινήσεις "για το καλό” του άλλου. Πριν επιλέξεις να αμφισβητήσεις τα συναισθήματα ή την εξομολόγηση ενός ανθρώπου που δηλώνει θύμα, πρόσεξε μη γίνεις και εσύ θύμα της "Ελαχιστοποίησης” θεωρώντας πως το θύμα "Έχει παρεξηγήσει" κάτι, ή πως το θύμα "Υπερβάλλει”. Η ελαχιστοποίηση εξάλλου είναι και αυτή εργαλείο της συναισθηματικής κακοποίησης. Τώρα που σιγά σιγά το περιγράφουμε, μήπως έχεις υπάρξει και εσύ θύμα; Αν θες να μάθεις τι είναι η συναισθηματική κακοποίηση, πως αναγνωρίζεται, τι πρέπει να κάνεις αν την υφίστασαι, ποιος είναι ο θύτης, άκου το νέο επεισόδιο pod cast της σειράς "Μελέτησε το”, έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ