Follow us

Retro Stories | Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

Ταξίδι στο χρόνο

MissBloom TEAM
SOPHIA-EPANO

"Με εξαιρετική λαμπρότητα και πάνδημον χαράν ετελέσθησαν χθες οι γάμοι της πριγκίπισσας Σοφίας και του Δον Χουάν", έγραφε το εκτενές δημοσιεύμα της "Καθημερινής" για τον βασιλικό γάμο που έγινε στην Αθήνα στις 14 Μαΐου του 1962. Η πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Παύλου και της βασίλισσας Φρειδερίκης, πριγκίπισσα Σοφία έλαμπε από χαρά στο πλευρό του πρίγκιπα του Αστουρίων Χουάν Κάρλος.

Χαιρετούσε ενθουσιασμένη τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από την Μητρόπολη Αθηνών όπου τελέστηκε ο ορθόδοξος γάμος του ζευγαριού. Συνολικά έγιναν όχι ένας αλλά τρεις γάμοι. Ο πρώτος με ρωμαιοκαθολική ιεροτελεστία στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, η δεύτερος με πολιτικό στο Παλάτι και ο τρίτος με ορθόδοξη ιεροτελεστία, στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες, πριγκιπάτα και δουκάτα. Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε account στο Instagram royalofgreece, η Σοφία ποζάρει γελαστή στο πλευρό του συζύγου της, φορώντας το εντυπωσιακό νυφικό της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ