Follow us

Τρώμε Καθαρά: Τι είναι η τάση των Clean Label προϊόντων και πώς θα την βρεις στο ψωμί σου

Ένα διατροφικό "κίνημα" που προκύπτει από τους ίδιους τους καταναλωτές, με αναφορές στο λεγόμενο "αληθινό" φαγητό και την αυθεντικότητα.

bread iStock

Έχεις σκεφτεί ποτέ από τι συστατικά είναι φτιαγμένο τα συσκευασμένα τρόφιμα που ψωνίζεις; Σίγουρα στην επιλογή μετράει το όνομα της μάρκας, η γεύση και η τιμή. Όμως τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να μετράει ολοένα και περισσότερο η πρώτη ύλη και η μέθοδος παραγωγής, όπως επίσης ο αριθμός και η απλότητα των συστατικών. Ενισχύεται δηλαδή η τάση προς τα λεγόμενα προϊόντα Καθαρής Ετικέτας ή Clean Label.

Τι όμως σημαίνει το Clean Label;

Δεν πρόκειται για κάποιον επιστημονικό όρο. Η τάση αυτή έχει αγκαλιαστεί διεθνώς καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιζητούν προϊόντα με όσο το δυνατόν λιγότερα συστατικά, τα οποία θα είναι απλά, κατανοητά και αναγνωρίσιμα απ’ όλους. Ένα πρωτοποριακό ρεύμα που στόχο έχει να δώσει χώρο σε προϊόντα του super market που προσφέρουν μεγαλύτερη αντιληπτή ποιότητα και ασφάλεια, καθώς δεν περιέχουν τίποτα το πρόσθετο (όπως βελτιωτικά, συντηρητικά, κλπ.).

Ο ρόλος της πανδημίας

Η πανδημία του Covid-19, φαίνεται ότι έχει παίξει το δικό της ρόλο ώστε να γίνει μία μεταστροφή στην προσοχή που δίνεται στην υγιεινή διατροφή αλλά και να δημιουργηθεί μία γενικότερη τάση προς το Healthy Lifestyle. Επομένως, είναι μία καλή συγκυρία για να βρουν πρόσφορο έδαφος πρωτοβουλίες σαν αυτή της "καθαρής ετικέτας", που αγκαλιάζεται διεθνώς τόσο από Health conscious καταναλωτές και από τη γενιά των Millennials, αλλά και από ένα ολοένα μεγαλύτερο κομμάτι του καταναλωτικού κοινού. Άλλωστε, είναι μεγάλο ευτύχημα να γνωρίζεις ότι αυτό που βάζεις στο καλάθι σου έχει παραχθεί με αγνά, απλά υλικά, όπως ακριβώς δηλαδή θα το έφτιαχνες στην κουζίνα σου.

Δες περισσότερα στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ