Follow us

Joe Biden - Bill Gates | Τρία χρόνια φυλάκιση για τον έφηβο που χάκαρε τους λογαριασμούς τους

Ο μαθητής Λυκείου που κατάφερε να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Joe Biden Splash News/Ideal Image

Με ποινή τριών ετών φυλάκισης θα έρθει αντιμέτωπος ο Graham Ivan Clark από τη Φλόριντα, ο 18χρονος (πλέον) που χάκαρε τους λογαριασμούς πολλών γνωστών και επιφανών ανθρώπων στο Twitter. Μεταξύ των "διαδικτυακών θυμάτων" του και πρόσωπα όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο Bill Gates, αλλά και η Kim Kardashian.

Όλα έγιναν τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο ίδιος ήταν μόλις 17 ετών και κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση παράνομα σε πολλά accounts διασήμων στη δημοφιλή εφαρμογή, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει για να δημοσιεύσει μια ανάρτηση για bitcoins. "Όλα τα bitcoin που θα στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση θα σας σταλούν πίσω στο διπλάσιο!" έγραφε χαρακτηριστικά.

Δεδομένου ότι η εν λόγω προτροπή θεωρήθηκε πως προέρχεται από τα επιφανή πρόσωπα που προαναφέρθηκαν, δεν ήταν λίγοι φυσικά όσοι έσπευσαν να πατήσουν στο link, με πολλούς χρήστες του Twitter να αποστέλλουν μεγάλα ποσά σε bitcoin. Ο λογαριασμός τελικά ανήκε στον 17χρονο τότε χάκερ που σύμφωνα με τις έγγραφα του δικαστηρίου κατάφερε να βγάλει περισσότερα από 100.000 δολάρια- τα οποία αργότερα επεστράφησαν από τους δικηγόρους του.

Πώς κατάφερε όμως ο Graham Ivan Clark να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς αυτούς; Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με το Tampa Bay Times, ο 17χρονος εξαπάτησε έναν εργαζόμενο του Twitter, πείθοντάς τον πως και ο ίδιος εργαζόταν στο τμήμα πληροφορικής της εταιρείας.

Το χακάρισμα των accounts αυτών μάλιστα ανάγκασε την εφαρμογή να αναστείλει τη δυνατότητα νέων αναρτήσεων για όλους τους επίσημους επικυρωμένους λογαριασμούς διασήμων για πολλές ώρες. Ο 17χρονος ακόμη Clark, που ήταν τότε μαθητής Λυκείου, συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα.

Παρόλο που το έγκλημα της οργανωμένης απάτης που διέπραξε επισύρει έως και 30ετή ποινή κάθειρξης, ο κατηγορούμενος ομολόγησε την ενοχή του και κατάφερε να καταδικαστεί τελικά σε μόλις τρία έτη φυλάκισης- σε φυλακές νεαρών ενηλίκων. Σε αυτό φυσικά συνέβαλε και το νεαρό της ηλικίας του. Να αναφέρουμε ότι και μετά την αποφυλάκισή του, θα είναι για τρία έτη υπό δικαστική επιτήρηση, πάλι σύμφωνα με το Tampa Bay Times.

Τέλος και όπως όλα δείχνουν, ο Graham Ivan Clark είχε και συνεργάτες, αφού δύο ακόμη έφηβοι καλούνται να αντιμετωπίσουν αντίστοιχες κατηγορίες για την ανάμιξή τους στην υπόθεση, η οποία δεν έχει ακόμη λήξει δικαστικά.

Εξωτερική φωτογραφία: Splash News/Ideal Image

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ