Follow us

Ξεκινάς διατροφή χωρίς γλουτένη; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Έχει αναδειχθεί σε μία μεγάλη τάση διατροφής και ολοένα και περισσότεροι την υιοθετούν πλέον.

gluten free iStock

Αφού για χρόνια η διατροφή χωρίς γλουτένη έχει έρθει στο προσκήνιο, τα τρόφιμα που μπορούν να σε βοηθήσουν να την ακολουθήσεις υπάρχουν πλέον παντού. Για άτομα που δεν μπορούν να ανεχτούν τη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι, αυτή η ποικιλία είναι μια πραγματική ευλογία. Αλλά όχι μόνο για εκείνους. Η ευκολία στις επιλογές, αλλά και τα εμφανή πλεονεκτήματα μίας τέτοιας διατροφής, την έχουν αναδείξει πλέον ως μία από τις πιο δημοφιλείς. Οι άνθρωποι έχουν στραφεί πλέον στη διατροφή χωρίς γλουτένη για να χάσουν βάρος, να ενισχύσουν την ενέργειά τους ή γενικά να αισθάνονται πιο υγιείς.

Μπορείς να ακολουθήσεις διατροφή χωρίς γλουτένη χωρίς να έχεις κοιλιοκάκη;

Μια τέτοια διατροφή μπορεί να είναι επίσης πολύ χρήσιμη για άτομα που έχουν συμπτώματα ευερέθιστου εντέρου - ένα πολύ συχνό φαινόμενο - ή διαβήτη τύπου 1. Πέρα από αυτά, μπορεί ακόμα να αποτελέσει και έναν υγιεινό τρόπο διατροφής γενικότερα, που θα έχει αρκετά οφέλη για εσένα, όπως:

Μπορεί να σε ανακουφίσει από τα πεπτικά συμπτώματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν μια δίαιτα χωρίς γλουτένη για τη θεραπεία πεπτικών προβλημάτων και αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πιο κοινές καταστάσεις που πολλοί αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς όπως είναι το φούσκωμα, η διάρροια ή η δυσκοιλιότητα, τα αέρια, η κόπωση και πολλά άλλα συμπτώματα.

Δες περισσότερα στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ