Follow us

Marilyn Monroe | To διάσημο γλυπτό "Forever Marilyn" που προκάλεσε αντιδράσεις

Όλα ξεκίνησαν με την επιλογή της τοποθεσίας του αγάλματος "Forever Marilyn".

Marylin Monroe Splash News/Ideal Image

Όλοι θυμούνται την iconic σκηνή της Marilyn Monroe στην ταινία "7 χρόνια φαγούρα" που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό και απ' ό,τι φαίνεται οι κάτοικοι του Palm Springs δύσκολα θα την ξεχάσουν.

Το πελώριο διάσημο άγαλμα "Forever Marilyn" που σχεδιάστηκε το 2011 από τον Seward Johnson και έχει κοσμήσει διάφορες περιοχές των ΗΠΑ, ως attraction, πρόκειται να αποκτήσει μόνιμη θέση στην περιοχή του Palm Springs, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι εκείνοι που αντιτίθενται στην απόφαση αυτή.

Ενώ από το 2012 έως το 2014, το 8 μέτρων pop art άγαλμα από αλουμίνιο και ατσάλι που απεικονίζει την ηθοποιό στην προαναφερθείσα στάση, είχε στηθεί προσωρινά στην περιοχή Coachella Valley, με σχετική απόφαση ο διευθυντής του Palm Springs Hilton και των PS Resorts, Aftab Dada, ανακοίνωσε τη μόνιμη θέση του, γεγονός για το οποίο δούλεψε σκληρά να κατορθώσει.

"Κάνει τους περισσότερους ανθρώπους πολύ χαρούμενους. Οι φωτογραφίες που τραβιούνται και μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο, θα κάνουν μόνο καλό για την πόλη του Palm Springs", δήλωσε ο Dada. Την άποψή του όμως δεν συμμερίζονται πολλοί κάτοικοι της περιοχής που βρίσκουν το έργο πρόστυχο, από τη στιγμή που το εσώρουχο της ηθοποιού βρίσκεται από πάνω από τους ανθρώπους που το επισκέπτονται. Η θέση του προορίζεται να είναι στην είσοδο του Μουσείου Τέχνης του Palm Springs, με τον διευθυντή, Louis Grachos, να είναι αντίθετος με την απόφαση αυτή, υποστηρίζοντας πως παρά το οικονομικό όφελος που θα προσφέρει στην πόλη, "και μόνο η σκέψη ότι τα παιδιά φεύγοντας από το μουσείο θα αντικρίζουν το εσώρουχο του πελώριου γλυπτού της Marilyn είναι αρκετά προσβλητικό."

Μάλιστα, έχει ξεκινήσει μία online αίτηση στο Change.org ώστε να βρεθεί άλλος τρόπος να τιμηθεί η σταρ του Hollywood, η οποία έχει λάβει ήδη 40.000 υπογραφές, με το πρόσχημα πως το άγαλμα είναι προσβλητικό και ασεβές προς την Monroe, με πολλές μαρτυρίες να κάνουν λόγο για σεξισμό και μισογυνισμό στον 21ο αιώνα.

Από την άλλη, ο Dada δεσμεύτηκε πως θα διεξάγει μία ανεξάρτητη έρευνα, ενημερώνοντας την πόλη για τα οικονομικά οφέλη, με τα οποία θα επωφεληθεί η περιοχή από την παρουσία του αγάλματος.

Φωτο: Splash News/Ideal Image

Πηγή: Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ