Follow us

"Η δεκάχρονη Εύα μαζί με την αδελφή της υπέστησαν πειράματα σε περισσότερα από 30 ζωτικά όργανα"

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης αφηγείται την ιστορία της επιζήσασας του Ολοκαυτώματος Εύα Μόουζες-Κορ, του εμβληματικότερου από τα δίδυμα των πειραμάτων του Μένγκελε

«Η δεκάχρονη Εύα μαζί με την αδελφή της υπέστησαν πειράματα σε περισσότερα από 30 ζωτικά όργανα» Facebook Θανάσης Τριαρίδης

Οσυγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης, που μόλις ολοκλήρωσε έναν κύκλο σεμιναρίων για το Ολοκαύτωμα, σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της επιζήσασας Εύα Μόουζες-Κορ, του εμβληματικότερου από τα δίδυμα των πειραμάτων του Μένγκελε, που επηρέασε και τον ίδιο βαθιά.

Όπως έγραψε συγκεκριμένα:

"Η Εύα Μόουζες-Κορ υπήρξε αναμφίβολα το πιο γνωστό από τα παιδιά που επέζησαν από το Ολοκαύτωμα, το εμβληματικότερο από τα δίδυμα του φριχτού Εργαστήριου Πειραμάτων του Γιόζεφ Μένγκελε. Δίχως να το ξέρει υπήρξε κι ένα από τα κρισιμότερα πρόσωπα της ζωής μου: μελέτησα αναλυτικά τη ζωή της για να γράψω ένα θεατρικό έργο - μα πολύ σύντομα η επίδρασή της και το παράδειγμά της εγκαταστάθηκαν μέσα μου και νομίζω πως επαναδιέταξαν τη σκέψη μου. Αν θέλετε, δώστε εφτά λεπτά για να δείτε αυτό το εκπληκτικό βίντεο που ετοίμασε το BBC σε συνεργασία μαζί της [δείτε στο τέλος]. Η Εύα Μόουζες πέθανε στις 5-7-2019 δίχως να καταφέρει το δει ολοκληρωμένο.

"Κι όσοι (προφανώς πολύ λίγοι) θέλουν να μάθουν κάτι περισσότερο, ας διαβάσουν το ακόλουθο κείμενο, γραμμένο σε αυτήν εδώ την σελίδα όταν έμαθα τον θάνατό της.

Δες περισσότερα στο Womantoc.gr

Φωτο: Facebook Θανάσης Τριαρίδης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ