Follow us

Μητσοτάκης | Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε νέους έως 25 ετών με την 1η δόση του εμβολίου

Προπληρωμένη "κάρτα ελευθερίας" 150 ευρώ για τους εμβολιασμένους νέους έως 25 ετών ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης - Θα καλύπτει ταξίδια και πολιτιστικά δρώμενα.

MissBloom TEAM
Κυριάκος Μητσοτάκης ΒΟΥΛΗ

Την "κάρτα ελευθερίας" νέων (freedom pass), μιας προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ για τους νέους που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των διευκολύνσεων, των εμβολιασμένων πολιτών, στέλνοντας οαράλληλα το μήνυμα ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες πρέπει να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η κάρτα θα δίνεται από την πολιτεία σε όλους τους νέους 18-25 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί, ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια.

Θα μπορούν να την χρησιμοποιούν για την αγορά εισιτηρίων για ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία αλλά και για την είσοδό τους σε χώρους πολιτισμού, σε συναυλίες, κινηματογράφους και θέατρα.

Η προπληρωμένη κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ του κάθε νέου που θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο 2021 και θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της μέσω εφαρμογής στο κινητό ή με βεβαίωση για όσους νέους δεν έχουν "έξυπνο" τηλέφωνο.

"Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορονοϊό η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή" είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την παρουσίαση.

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ