Follow us

Κλοπή στην Πινακοθήκη: Έμεινε πέντε ώρες μέσα σε μια γυψοσανίδα - Πώς έστησε το κόλπο ο "σουρεάλ" μπογιατζής

Η διπλή ζωή του ανθρώπου που έκλεψε τους πίνακες των Πικάσο και Μοντριάν - Φωτογραφιζόταν σε εκθέσεις στο Κολωνάκι και εμφανιζόταν ως αστυνομικός στην Αγγλία.

MissBloom TEAM
thief iStock

Ήταν τέτοια η εμμονή του με την τέχνη που έμεινε κρυμμένος για πάνω από 5 ώρες ανάμεσα σε μια γυψοσανίδα και την μπαλκονόπορτα της Εθνικής Πινακοθήκης ενεργοποιώντας διαρκώς τον συναγερμό με σκοπό να "ξεγελάσει" τον φρουρό τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου του 2012.

"Το έργο τέχνης είναι (η) πολλές φορές απελπιστική προσπάθεια, να ταιριάξουμε ελαφρώς τα συναισθήματά μας για τον κόσμο που μας περιβάλλει σε ένα έργο οποιουδήποτε είδους”. Την παραπάνω φράση αναγράφει σε λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο 49χρονος άνδρας που επί 9 χρόνια έκρυβε πρώτα σε σπίτι της οικογένειας του στον Περισσό και πρόσφατα σε μια ρεματιά στην Κερατέα, τους δύο πίνακες που είχε κλέψει με κινηματογραφικό τρόπο από την Εθνική Πινακοθήκη. Ο ελαιοχρωματιστής που ήθελε να γίνει …συλλέκτης έργων τέχνης ομολόγησε τη Δευτέρα στους αστυνομικούς ότι ήταν ο δράστης που κρυβόταν πίσω από την "ληστεία του αιώνα".

Δες περισσότερα στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ