Follow us

Ντόρα Μπακογιάννη | Μία γυναίκα που έμαθε στη ζωή της να μάχεται σαν άντρας

Η πρόσφατη ανακοίνωσή της για το πρόβλημα υγείας της, έδωσε κουράγιο σε πολλούς συνανθρώπους μας.

MissBloom TEAM
Ντόρα Μπακογιάννη NDP

Ακόμα κι αν δε συμφωνείς με τα πιστεύω της, τις πολιτικές της τοποθετήσεις, τον τρόπο ζωής της και την παράταξη που υποστηρίζει, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που οφείλεις να της αναγνωρίσεις. Η Ντόρα Μπακογιάννη κατόρθωσε μέσα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο να χαίρει εκτίμησης, μπόρεσε να σταθεί στα πόδια της ύστερα από μεγάλες δυσκολίες που συνάντησε στη ζωή της και μέχρι σήμερα συνεχίζει να μάχεται καλύτερα από πολλούς άνδρες.

Συγκινεί ο Κώστας Μπακογιάννης | Η μάνα μου είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω, αληθινός βράχος

Η πρόσφατη ανάρτηση στα social media για την κατάσταση της υγείας της έδειξε για ακόμη μία φορά πως δε μασάει τα λόγια της, όπως συχνά συμβαίνει στις τηλεοπτικές εκπομπές που εμφανίζεται, λέγοντας πως ποτέ της δεν κρύφτηκε, ούτε έκρυψε την αλήθεια, μοιράζοντας με τους followers της την ασθένεια από την οποία πάσχει.

Το μήνυμα της, σίγουρα, έδωσε κουράγιο σε πολλούς εκεί έξω που περνούν κάτι ανάλογο, δείχνοντάς τους πως ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς και πάντα πρέπει να μάχεσαι κυριολεκτικά και μεταφορικά για την ίδια σου τη ζωή.

10 πράγματα που δεν ήξερες για τη Ντόρα Μπακογιάννη

- Είναι η μεγαλύτερη κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πέρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει ακόμη δύο αδερφές, την Κατερίνα και την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

- Ήταν παντρεμένη με τον δημοσιογράφο και πολιτικό Παύλο Μπακογιάννη, τον οποίο δολοφόνησε το 1989 η τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη". Παρά τη μεγάλη απώλεια, η Ντόρα Μπακογιάννη έχοντας αποκτήσει μαζί του δύο παιδιά και προσπαθώντας να σταθεί βράχος στην οικογένειά της, κυνήγησε μια καριέρα στην πολιτική, παίρνοντας τη θέση του συζύγου της και συνεχίζοντας το όραμά του.

- Το 1998 θα ξαναφτιάξει τη ζωή της, παίρνοντας την απόφαση να παντρευτεί τον Ισίδωρο Κούβελο, αθλητικό παράγοντα και επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας, με τον οποίο είναι μαζί μέχρι σήμερα.

- Έχει διατελέσει Υπουργός Πολιτισμού, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Υπουργός Εξωτερικών.

- Το 2002 εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων, ως η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της πόλης των Αθηνών, με ποσοστό 60,6%, το μεγαλύτερο που έχει πάρει ποτέ δήμαρχος στο Δήμο της Αθηναίων.

-Το 2005 τιμήθηκε με το βραβείο "World Mayor" στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνεται από τον οργανισμό "City Mayors" ανάμεσα σε 550 Δημάρχους από ολόκληρο τον κόσμο, λαμβάνοντας τις περισσότερες ψήφους και θετικά σχόλια.

- Το 2006, 2007 και 2008 το περιοδικό Forbes την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη.

-Τον Απρίλιο του 2010 τής απονεμήθηκε το παράσημο της Εθνικής Τάξης της Λεγεώνας της Τιμής.

- Είναι γιαγιά 7 εγγονιών, 4 από τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη και 3 από την κόρη της Αλεξία, με τα οποία προσπαθεί να περνά όσο πιο πολύ ποιοτικό χρόνο μπορεί.

- Η νύφη της και σύζυγος του γιου της, Κώστα Μπακογιάννη, δεν είναι άλλη από τη δημοσιογράφο, Σία Κοσιώνη, με την οποία έχει άριστες σχέσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ