Follow us

Έφηβη που είχε απαχθεί, σώθηκε από το Tik Tok - Το σήμα βοήθειας που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Μία περίπτωση στην οποία τα παγκόσμια social media trends έσωσαν τη ζωή μιας κοπέλας.

MissBloom TEAM
tik tok help signal Instagram

Δε θα πούμε ψέματα. Το Tik Tok ευθύνεται για τα πιο κακόγουστα, ανόητα και επικίνδυνα trends που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό, με την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί μεγάλο ποσοστό νέων, να έχει μετατραπεί στη"βίβλο" τους. Όταν όμως χρησιμοποιηθεί σωστά και για καλό σκοπό, τελικά έχει απίστευτα θετικά αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα το να σώσει τη ζωή μιας κοπέλας.

Στον ανακριτή ο προπονητής τένις που αποπλανούσε τις μαθήτριες - "Είχε μια... σχεσούλα", λέει ο πατέρας του

Όλα ξεκίνησαν όταν μία κοπέλα από τη Βόρεια Καρολίνα σώθηκε από την αστυνομία ενώ είχε απαχθεί, με την αιτία της διάσωσής της να είναι το Tik Tok. Η 16χρονη χρησιμοποίησε τη χειρονομία/σήμα για βοήθεια (#helpsignal), ένα trend που είναι πλέον πλήρως διαδεδομένο από την δημοφιλή πλατφόρμα, τη στιγμή που βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον άνδρα που την είχε απαγάγει. Πιο συγκεκριμένα, η νεαρή έκανε το σήμα σε έναν διπλανό μοτοσικλετιστή, ο οποίος καταλαβαίνοντας το γεγονός ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, κάλεσε την αστυνομία.

Το "Signal for Help" ήταν μία καμπάνια που ξεκίνησε από τον Καναδικό οργανισμό "Canadian Women's Federation" το 2020 και διαδόθηκε μέσω social media. Η συγκεκριμένη χειρονομία υποδηλώνει πως το άτομο που τη χρησιμοποιεί είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας ή βρίσκεται σε κίνδυνο, μία ιδέα που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα ενώ προσπαθούσε να βγει προς τη λεωφόρο, μαθαίνοντας αργότερα πως η κοπέλα είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη πριν από δύο μέρες από τους γονείς στην πόλη Asheville.

Ο δράστης είναι ο 61 ετών James Herbert Brick, ο οποίος κατηγορήθηκε για παράνομη φυλάκιση, αφού μάλιστα βρέθηκαν φωτογραφίες στο κινητό του που έδειχναν το κορίτσι με έναν σεξουαλικό τρόπο. Όπως έγινε γνωστό, η κοπέλα και ο Bricks ήταν γνωστοί και ενώ στην αρχή η ίδια συμφώνησε να μπει στο αυτοκίνητο του άνδρα, στη συνέχεια άρχισε να φοβάται.

Laurel Sheriff's investigators rescue 16 year old missing North Carolina girl, and arrest subject who had her : Laurel...

Posted by Laurel County Sheriff's Office on Friday, November 5, 2021

Λέγεται πως ο Brick ταξίδεψε με την κοπέλα στη Βόρεια Καρολίνα, στο Τενεσί, το Κεντάκι και το Οχάιο, όπου έμειναν μαζί με κάτι συγγενείς του κατηγορουμένου. Μόλις η οικογένειά του συνειδητοποίησε πως το κορίτσι ήταν ανήλικο και μάλιστα αγνοούμενο, τότε ο Brick πήρε την έφηβη και έφυγαν. Μέχρι τη στιγμή που ένα Tik Tok trend κατάφερε να της σώσει τη ζωή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ