Follow us

"Ποτέ δεν φταις εσύ" | Το συγκλονιστικό βίντεο από "Το Χαμόγελο του Παιδιού" δίνει θάρρος στα παιδιά να μιλήσουν

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και την Κακοποίηση, "Το Χαμόγελο του Παιδιού" παρουσιάζει τρεις πραγματικές ιστορίες που δεν έπρεπε ποτέ να μείνουν μυστικό.

MissBloom TEAM
Χαμόγελο του Παιδιού - κακοποίηση Το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο καθένας από εμάς που διάβασε τον τελευταίο καιρό τις αυξημένες ειδήσεις περί σεξουαλικής κακοποίησης μικρών παιδιών ένιωσε τη φρίκη να τον κυριεύει. Έπνιξε έναν λυγμό και αργότερα έκλαψε για όλα τα παιδιά που δεν ήταν στο χέρι του να σώσει. Όμως, όσο σκληρές και απάνθρωπες κι αν οι ιστορίες αυτές ηχούν στα αυτιά μας, όταν υφίστανται, δεν πρέπει ποτέ να μένουν μυστικό.

"Το Χαμόγελο του Παιδιού", όπως πάντα ένας φύλακας άγγελος κοντά στα παιδιά, στους εφήβους και τις οικογένειες, πήρε την πρωτοβουλία να αναρτήσει ένα βίντεο, με αφορμή τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και την Κακοποίηση. Στο βίντεο που ακολουθεί ακούμε τις φρικιαστικές πραγματικές ιστορίες παιδιών, τις οποίες χειρίστηκε ο φιλανθρωπικός οργανισμός μέσω της Εθνικής Γραμμής SOS 1056.

Τρία παιδιά- εθελοντές αφηγήθηκαν τις πραγματικές ιστορίες θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, την οποία υπέστησαν από ανθρώπους που εμπιστεύονταν, με το μήνυμα πως καμία από αυτές δεν πρέπει να μένει μυστικό, όπως και ότι τα παιδιά ποτέ δε φταίνε. Μόνο αν επικοινωνηθεί το σημαντικό μήνυμα "Ποτέ δεν φταις εσύ", τότε τα παιδιά θα αποκτήσουν φωνή και δε θα μείνουν ποτέ ξανά σιωπηλά.

Σκοπός του φιλανθρωπικού οργανισμού είναι να μπει ένα τέλος σε αυτό το σοκαριστικό φαινόμενο, με το να φτάσουν αυτές οι ιστορίες στα παιδιά που βιώνουν τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης, ώστε να βρουν το θάρρος να μιλήσουν.

Δες το βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ