Follow us

Ακριβαίνουν καφές και φαγητά take away από την Πρωτοχρονιά | "Πράσινο" τέλος 0,10 ευρώ για πλαστικές συσκευασίες

Χρονικό περιθώριο έως τέλος Ιανουαρίου έχουν το σύνολο των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης -καφετέριες, εστιατόρια κλπ- προκειμένου να προσαρμόσουν τις ταμειακές μηχανές.

MissBloom TEAM
athens restaurants iStock

Χρονικό περιθώριο έως το τέλος Ιανουαρίου έχουν το σύνολο των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης -καφετέριες, delivery, εστιατόρια κλπ- προκειμένου να προσαρμόσουν τις ταμειακές τους μηχανές.

Η νέα υποχρέωση έχει να κάνει με την επιβολή, είσπραξη και καταβολή στο δημόσιο της "εισφοράς προστασίας του περιβάλλοντος" που επιβάλλεται από την 1.1.2022 σε όλες τις πλαστικές συσκευασίες.

Εκτός φυσικά από την τυπική εφαρμογή της νομοθεσίας με την τροποποίηση της ταμειακής ώστε το τέλος να φαίνεται εμφανώς σε ξεχωριστό κωδικό, αυτό που έχει σημασία είναι και η ουσιαστική απόφαση για το αν το κόστος των 10 λεπτών θα μετακυληθεί στον τελικό καταναλωτή του πελάτη μέσα από την αντίστοιχη αύξηση της τιμής του φαγητού ή του καφέ. Επίσης, από την 1/1/2022 θα φανεί ποιες επιχειρήσεις θα αναζητήσουν άλλες συσκευασίες ποιο φιλικές στο περιβάλλον ώστε να γλιτώνουν τους πελάτες τους και από το νέο τέλος.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ