Follow us

​Ιδέες για μικρό σπίτι | Πώς θα δώσετε στο χώρο σας την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου

Πώς θα διαχειριστείς έξυπνα τα μικρά δωμάτια του σπιτιού σου.

μικρό σπίτι iStock

Τι κι αν δε μένεις σε ένα σπίτι με μεγάλο κήπο και τεράστιους χώρους που σου επιτρέπουν να μεγαλούργήσεις, παρά η ζωή σου κυλάει μέσα σε 50 τ.μ., δε σημαίνει πως δεν μπορείς να το μετατρέψεις σε απόλυτα λειτουργικό, αλλά και να μοιάζει μεγαλύτερο. Αξιοποιώντας σώστα τους χώρους, κάνοντας τις καλύτερες επιλογές και προσθέτοντας τα απαιραίτητα διακοσμητικά, έχεις τη δυνατότητα να μεταμορφώσεις πραγματικά το μικρό σπίτι σου, ακόμα κι αν του λείπουν λίγα παραπάνω τετραγωνικά.

Διάβασε επίσης: 9 "αναγκαία" διακοσμητικά που θα ομορφύνουν τον χώρο του καθιστικού σου (και κοστίζουν λιγότερο από 30 ευρώ)

Χρώματα

Προκειμένου ο χώρος σου να μοιάζει πιο μεγάλος, θυμήσου πως οι σκουρόχρωμες επιφάνειες είναι για σένα απαγορευτικές, όπως συμβαίνει και με τα έπιπλα που θα επιλέξεις. Είναι πιο έξυπνο να κινηθείς σε γήινες αποχρώσεις, όπως για παράδειγμα στις κουρτίνες σου, ακόμα κι αν η φετινή τάση στη διακόσμηση έχει επαναφέρει στη μόδα τους σκουρόχρωμους καναπέδες και τα αντίστοιχα έπιπλα και διακοσμητικά.

​Ιδέες για μικρό σπίτι | Πώς θα δώσετε στο χώρο σας την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου

Έπιπλα

Αν μετακομίσεις σε νέο, μικρότερο σπίτι, δεν σημαίνει πως είναι αναγκαστικό να προσπαθήσεις μάταια να χωρέσεις όλα σου τα έπιπλα στον καινούριο χώρο. Προτίμησε να κρατήσεις εκείνα που είναι περισσότερο μίνιμαλ και αφήνουν τον χώρο να αναπνέει. Μπορείς να επιλέξεις, επίσης, έπιπλα που έχουν παραπάνω από μία χρήση- όπως για παράδειγμα μία βιβλιοθήκη που λειτουργεί και ως διαχωριστικό- ώστε να διευκολυνθείς, ενώ είναι συν το να έχουν ποδαράκια από κάτω για να δίνουν αέρα στο αποτέλεσμα.

jysj

Τραπεζαρία

Ξέχασε τα μεγάλα τραπεζώματα με τα 10 + άτομα. Στον χώρο σου μπορείς να προσθέσεις μία μικρή ροτόντα που είναι ιδανική για όλα τα γεύματα μέσα στην ημέρα και σου δίνει τη δυνατότητα να κρατήσεις χώρο και για άλλα έπιπλα.

ikea

Πίνακες

Σε ένα μικρό σπίτι τα σωστά διακοσμητικά έχουν τη δύναμη, όχι μόνο να μην "μπουκώσουν" τον χώρο, αλλά να τον κάνουν να μοιάζει μεγαλύτερος. Μη φοβηθείς να διακοσμήσεις τους τοίχους σου με πίνακες, οι οποίοι θα χαρίσουν βάθος στο αποτέλεσμα. Προτίμησε εκείνους που απεικονίζουν δρόμους, παραλίες, γέφυρες, έχουν βάθος και είναι ανοιχτόχρωμοι, οι οποίοι στην ουσία λειτουργούν ως "παράθυρα". Φυσικά, εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην ξεπερνούν τα όρια σε επίπεδο μεγέθους.

Courtesy of liveyourhome.gr

Καθρέφτες

Πέρα από έναν πίνακα που θα δώσει στον χώρο σου την αίσθηση της συνέχειας, το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι καθρέφτες, που θα δημιουργήσουν την αίσθηση ενός μεγαλύτερου και πιο φωτεινού δωματίου.

Loading...

Χαλί

Τις περισσότερες φορές, η επιλογή του χαλιού που θα κάνεις, εξαρτάται από το χρώμα του πατώματός σου. Δυστυχώς, στη δική σου περίπτωση που ο χώρος σου είναι μικρός, δεν έχεις επιλογή, παρά οφείλεις να τοποθετήσεις ένα ανοιχτόχρωμο χαλί. Παρ’όλ’αυτά, μπορείς να κάνεις τη διαφορά επιλέγοντας ένα χαλί σε γήινες αποχρώσεις που έχει πάνω το μοτίβο με τις ρίγες.

ικεα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ