Follow us

Η ταινία "Λουνάνα, ένα γιακ μες την τάξη" από το Bhutan, υποψήφιο στα Όσκαρ

"Να εστιάζουμε στα κοινά και όχι στις διαφορές των λαών" λέει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή μας ο σκηνοθέτης Πάου Τσόινινγκ Ντόρχι.

MissBloom TEAM
tainia ευγενική παραχώρηση από το Νεανικό Πλάνο

Tο Bhutan βρίσκεται στη Νότιο Ασία και συνορεύει με την Κίνα, το Θιβέτ και την Ινδία. Το Βασίλειο του Δράκοντα, με μόλις 770.000 κατοίκους, μοιάζει να είναι ένας επίγειος παράδεισος, όχι μόνο λόγω του εντυπωσιακού πλούτου της χλωρίδας και της πανίδας ή των τοπίων που κόβουν την ανάσα, αλλά γιατί είναι μια χώρα η Κυβέρνηση της οποίας ενδιαφέρεται για την ευτυχία των κατοίκων της.

Ήταν το 1972 όταν ο Βασιλιάς, ο Γιγμέ Σίνκι Γουανγκτσούκ δήλωσε πως η ευτυχία του πληθυσμού είναι πιο σημαντική από τους ρυθμούς ανάπτυξης και καθιέρωσε τον όρο Ακαθάριστο Προϊόν Ευτυχίας κατά το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. Πρόκειται για έναν πολυπαραγοντικό δείκτη που αφορά το ευ ζην των κατοίκων. Στη χώρα απαγορευόταν ως το 1999 η τηλεόραση και το ίντερνετ, ενώ το 2008 από απόλυτη μοναρχία μετατράπηκε σε συνταγματική μοναρχία, με το Υπουργικό Συμβούλιο να έχει πλέον τον κύριο λόγο στη διακυβέρνηση της χώρας.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ