Follow us

Πώς η Volvo γίνεται παγκόσμιο πρότυπο στηρίζοντας τους νέους γονείς

jjghj

Πολλά χρόνια πριν γίνω μητέρα, θυμάμαι μια ατάκα στην αγαπημένη σειρά "Τα Φιλαράκια” όπου η Φοίβη οραματιζόταν το κοινό μέλλον των φίλων της, Μόνικας και Τσάντλερ: -"Θα μετακομίσετε κοντά σε μια έκθεση Volvo και θα κάνετε οικογένεια!” Θέλω να πω, δεν είναι τυχαίο που για μένα, όπως και για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, η λέξη Volvo έγινε συνώνυμο της ασφάλειας και της κορυφαίας οικογενειακής επιλογής στην αυτοκίνηση! Άλλωστε, για περισσότερα από 50 χρόνια η Volvo Cars ερευνά και πρωτοπορεί ώστε να "αγκαλιάζει” με ασφάλεια και φροντίδα γονείς και παιδιά σε όλο τον κόσμο!

Γι’ αυτό, δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα όταν έμαθα ότι πίσω από ένα νέο πρόγραμμα στήριξης νέων γονέων, το Family Bond, βρίσκεται το όνομα Volvo.

Ως νέα μητέρα, όμως, σε μια κοινωνία όπου ο γονεϊκός ρόλος δοκιμάζεται και συχνά απειλείται από τις απαιτήσεις της επαγγελματικής ζωής, ε ναι! Εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ όταν έμαθα τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα αυτό και αξίζει να το μοιραστώ!

Η Volvo Cars, λοιπόν, εφαρμόζει εδώ και έναν χρόνο μία πραγματικά "προχωρημένη” πολιτική παγκοσμίως: παρέχει γονεϊκή άδεια 24 εβδομάδων σε οποιονδήποτε από τους 40 και πλέον χιλιάδες εργαζόμενούς της -ανεξαρτήτως φύλου- που αποκτούν παιδί, είτε βιολογικό είτε υιοθετημένο, και μάλιστα, με αποδοχές που ανέρχονται στο 80% του μισθού τους! Ακόμα κι αν δουλεύουν μόλις για ένα χρόνο στην εταιρεία!

Δείτε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ