Follow us

Συμπληρώματα διατροφής | Είναι απαραίτητα στη ζωή μας;

Η ανάγκη για καλύτερη υγεία έχει οδηγήσει στην ανάγκη πρόσληψης συμπληρωμάτων διατροφής.

vitamins iStock

Από τον δρ Δημήτρη Γρηγοράκη, Κλινικό Διατροφολόγο - Διαιτολόγο, PhD. Επιστημονικός διευθυντής Λόγω Διατροφής, πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, επιστημονικός συνεργάτης ΤΕΔΔ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, επιστημονικός συνεργάτης Α' Νευρολογικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Αιγινήτειο Νοσοκομείο, εκπαιδευτής Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η σωστή θωράκιση του οργανισμού αποτελεί ασπίδα απέναντι στις εποχικές ιώσεις, στο κρυολόγημα και στις αλλεργίες, αλλά και μας βοηθά να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες της απαιτητικής καθημερινότητας. Ειδικά σε περιόδους που κυκλοφορούν ιώσεις και εκδηλώνονται αλλεργίες προτεραιότητά μας θα πρέπει να αποτελεί η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, προκειμένου να διατηρούμε την υγεία μας
σε καλή κατάσταση. Βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Αυτό, όμως, δεν είναι πάντα εφικτό για τους περισσότερους, εξαιτίας του σύγχρονου αγχωτικού τρόπου ζωής, με αποτέλεσμα να μειώνεται η άμυνα και η ανθεκτικότητα του ανθρώπινου οργανισμού. Στο επίπεδο αυτό έρχονται να βοηθήσουν τα συμπληρώματα διατροφής ως υποστηρικτικά μέσα της υγείας και ευεξίας μας.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ