Follow us

Σεισμός στο Αφγανιστάν | 920 νεκροί - Εκατοντάδες τραυματίες και μεγάλες καταστροφές [εικόνες - βίντεο]

Ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται πως θα ανέβει - Ανησυχία για το πώς θα φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια εξαιτίας των Ταλιμπάν που έχουν καταλάβει την εξουσία

MissBloom TEAM
Αφγανιστάν: Εικόνες σοκ έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ- Γονείς 'πετούν' τα παιδιά τους σε στρατιώτες για να τα σώσουν iStock

Ο τραγικός απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το ανατολικό Αφγανιστάν, συνεχώς μεγαλώνει.

Οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 920 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι ο αριθμός των νεκρών είχε ανέλθει στους 950 αλλά με νεότερη ενημέρωση από τις αφγανικές αρχές έγινε γνωστό πως οι νεκροί είναι 920.

Η δόνηση των 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στην επαρχία Πακτίκα, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, και έγινε αισθητή σε μια τεράστια ακτίνα 500 χλμ από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ μέχρι την πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ αλλά και μέχρι την Ινδία. Όπως δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 610 τραυματίες ενώ ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ