Follow us

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων | Kαι το βραβείο πάει στη… 15χρονη Χουάνγκ Γουιτζιά από την Κω

Νικήτρια του 25ου Διαγωνισμού μαθητικής δημιουργίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ αναδείχτηκε η Γουιτζιά από την Κω. Τι έχει να πει για την Ελλάδα και τους πρόσφυγες;

MissBloom TEAM
γουιτζια

"Είναι ένα παιδί καλοσυνάτο, χαμογελαστό, ευγενικό, δοτικό με βαθιά ενσυναίσθηση. Η Γουιτζιά είναι έξυπνη, εργατική, συνεπής, είναι μια πολύ καλή μαθήτρια, μ’ ένα θείο δώρο: το ταλέντο στη ζωγραφική" λέει η καθηγήτρια γαλλικών Εύα Δημητρίου από το 1ο Ιπποκράτειο Γυμνάσιο στην Κω. Η Γουιτζιά, 15 ετών σήμερα, ήρθε πριν δέκα χρόνια στη χώρα μας με τη μητέρα της. Έμαθε σχεδόν αμέσως ελληνικά και είναι μία από τις καλύτερες μαθήτριες του σχολείου.

Η καθηγήτρια των αγγλικών της, Εύα Μπούσμπουλα προσθέτει: "Η Γουιτζιά, ή Τσε-τσε, όπως τη φωνάζει η μαμά της κατάγεται από τη Κίνα. Είναι ένα όμορφο, ντροπαλό κορίτσι που πρωτογνώρισα όταν μπήκα ως καθηγήτρια στην τάξη της το 2019. Μεγάλο τμήμα, πολλά τα παιδιά, πολλές και οι συγκινήσεις. Η Γουιτζιά ήταν πάντα εκεί. Ήσυχη, καλή μαθήτρια, καλό παιδί. Αυτή ήταν η εικόνα που σχημάτισα από την πρώτη κιόλας μέρα της γνωριμίας μας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, πολλά ακόμα επίθετα έχουν προστεθεί στην ήδη μεγάλη λίστα με τα φωτεινά στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν. Ειρηνική πολεμίστρια με όπλο της τις μπογιές και τα πινέλα της. Δεν θα σας κουράσω άλλο. Θα σας πω μόνο πως ο πόλεμος τελειώνει και η Γουιτζιά ήταν στην πρώτη γραμμή".

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ