Follow us

Εκτός ελέγχου οι τιμές των ενοικίων | Τα στοιχεία ανά περιοχή - Πού έχει φτάσει το κόστος στέγασης

Εν έτη 2022, οι ενοικιαστές στη χώρα μας δαπανούν το 60%-70% ενός μισθού για το κόστος στέγασης και αν πρόκειται για οικογενειακή κατοικία σχεδόν έναν ολόκληρο μισθό.

MissBloom TEAM
ενοικιο iStock

Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι τιμές των ενοικίων στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το κόστος στέγασης (που περιλαμβάνει ενοίκιο ή δόση του στεγαστικού δανείου και πάγια έξοδα σπιτιού) την περίοδο Μάιος 2021 - Μάιος 2022 αυξήθηκε κατά 36,1%.

Την ίδια στιγμή ένας στους δύο ενοικιαστές δυσκολεύεται ή αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιό του και το 76,9% αφού πληρώσει τα έξοδα σπιτιού τα βγάζει πέρα ίσα ίσα, κάνει περικοπές ή λαμβάνει οικονομική βοήθεια από τρίτους. Αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Ινστιτούτου για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή Eteron και η οποία αναδεικνύει το άγχος, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που διακατέχει τους ενοικιαστές στην Ελλάδα.

Όπως προκύπτει και από τον παρακάτω πίνακα, με εξαίρεση την εξαετία 2012-2017, όπου οι τιμές των ενοικίων σημείωσαν πτώση 25,5%, οι τιμές των ενοικίων στην χώρα μας συνεχίζουν να αυξάνονται, καθώς το 2019 κατέγραψαν αύξηση 10%, το 2020 περί το 6% και το 2021 κινήθηκαν στο 3% με 7%.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ