Follow us

Κορονοϊός | Αυτά είναι τα συμπτώματα που προκαλεί η υπομετάλλαξη "Κένταυρος" - Η προειδοποίηση των ειδικών

Η εξάπλωση της υπομετάλλαξης "Κένταυρος" θα είναι μεγάλη και είναι θέμα χρόνου να έρθει και στην Ελλάδα. Αγώνας δρόμου για τα τροποποιημένα εμβόλια.

MissBloom TEAM
κορονοιος EUROKINISSI

Μοιάζουν περισσότερο με τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης, οι επιστήμονες όμως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μέχρι να γίνουν γνωστά περισσότερα δεδομένα για τη συμπεριφορά και τη μεταδοτικότητα- που φαίνεται πως είναι πολύ υψηλή, μεγαλύτερη και από την Όμικρον 5- της νέας υποπαραλλαγής με την ονομασία "Κένταυρος".

Κόπωση, πυρετός, βήχας, πονοκέφαλος και καταρροή, όπως λένε οι ειδικοί, είναι τα πρώτα βασικά συμπτώματα της νέας υποπαραλλαγής BA.2.75. Προς το παρόν όμως, και αυτό είναι ενθαρρυντικό, φαίνεται πως δεν προκαλεί βαριά νόσηση σε μεγάλο βαθμό, όπως και με τις υπόλοιπες παραλλαγές της Όμικρον.

Μπορεί να δώσει νοσηλείες

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα δώσει νοσηλείες, συμπληρώνουν, και αυτό συνιστούν αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση και τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, θεωρώντας πως η "Κένταυρος" θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι πιο ανησυχητική από την υποπαραλλαγή BA.5.

Οι επικεφαλής της υγείας εξακολουθούν πάντως να λένε ότι ο καλύτερος τρόπος προστασίας, είναι ο εμβολιασμός.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ