Follow us

Τι πρωινό αξίζει να επιλέξεις από τον μπουφέ του ξενοδοχείου στις διακοπές;

Το πρωινό γεύμα είναι ίσως το σημαντικότερο της ημέρας καθώς γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια , την οποία χρειάζεται απαραιτήτως και στις διακοπές.

breakfast iStock

Το πρωινό γεύμα είναι το σημαντικότερο της ημέρας, με τους ειδικούς σε θέματα διατροφής να συμφωνούν ομόφωνα με την εν λόγω παραδοχή. Και αυτό γιατί, το πρωινό ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, στην απώλεια βάρους, αλλά και στην εξασφάλιση ενέργειας, όπως επίσης και σε μια σειρά σημαντικών λειτουργιών για την καλή υγεία του οργανισμού.

Tην περίοδο των διακοπών, ωστόσο, το πρωινό μοιάζει με challenge ακροβασίας, καθώς όταν βρίσκεσαι μακριά από την άνεση του σπιτιού σου δεν έχεις πάντοτε την πολυτέλεια να επιλέγεις τα υγιεινά τρόφιμα που συνηθίζεις, πέφτοντας στον πειρασμό να κάνεις ανθυγιεινές επιλογές. Το τελευταίο συμβαίνει αρκετά συχνά όταν στο κατάλυμα που επιλέγεις για τη διαμονή σου υπάρχει μπουφές με πρωινό, ο οποίος διαθέτει κάθε λογής φαγητά. Με μια πρώτη ματιά, τα αρτοσκευάσματα όπως κέικ, muffins, κρουασάν, τα γλυκά, οι συσκευασμένοι χυμοί, τα δημητριακά και τα αλείμματα τύπου μαρμελάδες, δε βοηθούν ιδιαίτερα να δημιουργήσεις ένα "ποιοτικό και σωστό" πρωινό. Για αυτό, η διατροφολόγος του nutrition λογαριασμού στο Instagram "mahuki.nutrition" παρέχει τις εξής πολύτιμες συμβουλές:

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ