Follow us

Εμβόλια κατά του καρκίνου με mRNA | Εξαλείφθηκαν όγκοι σε ποντίκια - Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα μπορούμε όχι μόνο να έχουμε εμβόλιο για την καταπολέμηση του καρκίνου, αλλά ένα προσωποποιημένο εμβόλιο για κάθε ασθενή.

MissBloom TEAM
Εμβόλιο iStock

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό πως ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Tufts στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ ανέπτυξαν μια μέθοδο στόχευσης του καρκίνου με ένα εμβόλιο mRNA που εξαλείφει τους όγκους και αποτρέπει την επανεμφάνισή τους, σε ποντίκια.

Το επίσης ενθαρρυντικό ήταν πως τα ποντίκια με μεταστατικό μελάνωμα που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το εμβόλιο που στόχευε τους λεμφαδένες - το οποίο λειτουργεί περίπου όπως και τα εμβόλια κατά της Covid-19 της Pfizer και της Moderna για τον κορονοϊό-, παρουσίασαν σημαντική αναστολή των όγκων και 40% ποσοστό πλήρους ανταπόκρισης, χωρίς μάλιστα να υπάρξει υποτροπή μακροπρόθεσμα. Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "Proceedings of the National Academy of Sciences".

Τα νέα από το μέτωπο της έρευνας είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, καθώς θεωρείται πως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα μπορούμε όχι μόνο να έχουμε εμβόλιο για την καταπολέμηση του καρκίνου, αλλά ένα προσωποποιημένο εμβόλιο για κάθε ασθενή.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ