Follow us

Κορονοϊός | Πάνω από 35.000 ραντεβού για τα νέα εμβόλια κατά της Όμικρον - Ποιοι πρέπει να σπεύσουν

Τα νέα εμβόλια αυξάνουν τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων και αντιμετωπίζουν τις παραλλαγές Ο1, Ο2, Ο2,7 και Ο5 του κορονοϊού.

MissBloom TEAM
εμβολιο Eurokinissi

Ανεβαίνει ο αριθμός των εμβολιασμών, μετά την έλευση των νέων τροποποιημένων εμβολίων που στοχεύουν στην παραλλαγή Όμικρον.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από την ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα (12 Σεπτεμβρίου) μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 13.291 εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer. Οι εμβολιασμοί με τα εμβόλια νέας γενιάς ξεκίνησαν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Από τους 13.291 εμβολιασμούς, 1.475 αφορούσαν 1η αναμνηστική δόση, ενώ 11.816 αφορούσαν 2η αναμνηστική δόση. Υπενθυμίζεται πως τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια χορηγούνται αποκλειστικά ως αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτου, πριν τη χορήγηση του επικαιροποιημένου διδύναμου εμβολίου απαιτείται η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού.

Σύμφωνα μάλιστα με την Αριστοτέλους, έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα επιπλέον 23.351 ραντεβού, με το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ