Follow us

Οι λογαριασμοί στο Twitter που 'ανέστησε' ο Elon Musk

O Andrew Tate δεν είναι ο μοναδικός που είδε το λογαριασμό του να ζωντανεύει.

MissBloom TEAM
Elon Musk

Μήνες πριν αναλάβει τον έλεγχο του Twitter, ο Elon Musk επέκρινε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι τάχα "δεν τηρεί τις αρχές της ελευθερίας του λόγου", φτάνοντας στο σημείο να πει ότι η εφαρμογή "υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία".

Ο Musk, ο οποίος έχει αναφερθεί στο παρελθόν στον εαυτό του ως "απόλυτος άρχων της ελευθερίας του λόγου" ασκεί τη δύναμή του, κάνοντας αλλαγές στον ιστότοπο κατά το δοκούν. Στο Twitter επικρατεί ασταμάτητο χάος από τότε που ανέλαβε. Εργαζόμενοι έχουν απολυθεί, η επαλήθευση κοστίζει πλέον 7,99 δολάρια και λογαριασμοί έχουν απαγορευτεί. Και ορισμένοι λογαριασμοί που είχαν προηγουμένως απαγορευτεί ή ανασταλεί αναστήθηκαν. Κάτι που δε χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί δεν είναι καλό.

Donald Trump

Τον Ιανουάριο του 2021, ο λογαριασμός του πρώην προέδρου ανεστάλη οριστικά από το Twitter "λόγω του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας" μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο. Σύμφωνα με το CNN, ο λογαριασμός ανεστάλη αφού έκανε δύο tweets, μεταξύ των οποίων και το: "Οι 75.000.000 σπουδαίοι Αμερικανοί Πατριώτες που με ψήφισαν θα έχουν μια γιγαντιαία ΦΩΝΗ για πολύ καιρό στο μέλλον. Δεν θα τους ασεβήσουμε ή θα τους φερθούμε άδικα με οποιονδήποτε τρόπο, ή μορφή!!!".

Λίγο αργότερα εγκαινίασε μια νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης με την ονομασία Truth Social τον Φεβρουάριο.

Αφού συζήτησε για το αν ο Trump θα επέστρεφε στον ιστότοπο, ο Musk το άφησε στους χρήστες την Παρασκευή κάνοντας μια δημοσκόπηση: "Επαναφέρετε τον πρώην πρόεδρο Donald Trump", έγραψε ο Musk στο Twitter, με την επιλογή "ναι" και "όχι". Αφού το 51% των ερωτηθέντων ψήφισε "ναι", ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης αποκατέστησε τον λογαριασμό του Trump στο Twitter την επόμενη ημέρα. Ο Trump βέβαια, δείχνει να το παίζει δύσκολος.

Marjorie Taylor Greene

Ο λογαριασμός της Ρεπουμπλικανής εκπροσώπου τέθηκε οριστικά υπό αναστολή στις αρχές Ιανουαρίου του 2022, επειδή διέδιδε επανειλημμένα fake news για την COVID-19. Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης είχε δηλώσει τον Μάρτιο του 2021 ότι θα απαγόρευε τις αναρτήσεις που διέδιδαν παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια. ο Twitter είναι εχθρός της Αμερικής και δεν μπορεί να χειριστεί την αλήθεια. Δεν πειράζει, θα δείξω στην Αμερική ότι δεν τους χρειαζόμαστε και ότι ήρθε η ώρα να νικήσουμε τους εχθρούς μας", είχε δηλώσει τότε η Greene με αφορμή την αναστολή της. Τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, ο λογαριασμός της αποκαταστάθηκε...

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ