Follow us

Ο Γιάννης Διακογιάννης ήταν παντού

Από τα αμφιθέατρα και τα καφενεία μέχρι τα βιβλία και την μουσική, παντού μάθαινες για τον Γιάννη Διακογιάννη, ακόμη και αν δεν τον "πρόλαβες".

διακογιαννης

Στα κλασικά αφιερώματα πάντα άκουγες τη φωνή του και θαύμαζες το συνδυασμό ψυχραιμίας, ζωντάνιας και πάθους στις μεταδόσεις του. Ο Γιάννης Διακογιάννης όταν περιέγραφε αγώνες ήξερε ποιος ήταν ο πρωταγωνιστής. Μετέδωσε τα Παγκόσμια Κύπελλα για σχεδόν μισό αιώνα και σταμάτησε σχεδόν παράλληλα με το ξεκίνημα της νέας χιλιετίας. Η γενιά των σημερινών 25άρηδων -η γενιά μου- δεν τον "πρόλαβε", όμως ήταν αδύνατο να μην μάθεις για εκείνον. Η μοίρα τον είχε φέρει στα αυτιά μας μέσα από τις μεταδόσεις του EURO 2004, όταν ως σχολιαστής των αγώνων έδινε τον εμβριθή τόνο του. Ξέρουμε τον Γιάννη Διακογιάννη που σήμερα "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, χωρίς ουσιαστικά να τον ξέρουμε.

Ελάχιστοι από την επόμενη γενιά δημοσιογράφων ακολούθησαν τα χνάρια του, όσον αφορά τις μεταδόσεις του, ωστόσο όλοι τον ανέφεραν με θαυμασμό. Ο Διακογιάννης μετέδωσε τα πάντα. Από Μουντιάλ και EURO, μέχρι τον τελικό του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1971, καθώς και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ