Follow us

Το πιο εντυπωσιακό χριστουγενιάτικο δέντρο όλων των εποχών

Η ιδέα ανήκει σε έναν από τους πιο διάσημους κωμικούς όλων των εποχών, τον Ηarold LIoyd.

MissBloom TEAM
χριστουγεννιατικο δεντρο Courtesy of the Beverly Hills Historical Society

Ο Harold LIoyd ήταν Αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος,και ηθοποιός, ένας από τους σημαντικότερους, παγκοσμίως, στο είδος του. Μαζί με το "Σαρλό", το Buster Keaton, τους Αδελφούς Μαρξ αλλά και το δίδυμο Χοντρός και Λιγνός αποτελεί μία εξίσου εμβληματική μορφή του (βωβού κυρίως) κινηματογράφου.

Ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική σε θεατρικές παραστάσεις του σχολείου του, από την ηλικία των 12 ετών. Από το 1914 έως το 1947 ο LIoyd πήρε μέρος σε σχεδόν 200 κωμικές παραγωγές, ενώ από το 1923 είχε τη δική του κινηματογραφική εταιρεία. Είχε δημιουργήσει έναν λεπτεπίλεπτο τύπο με γυαλιά και ψάθινο καπέλο. Στην ιστορία του σινεμά, με πρωταγωνιστή το LIoyd έχει καταγραφεί ως ιδιαίτερα αξιοσημείωτη μία σκηνή του έργου Safety, Last! (1923) όπου ο ίδιος αιωρείται κρεμασμένος από τους δείκτες ενός επιτοίχιου ρολογιού στο πλάι ενός ουρανοξύστη, άσχετα αν προστατευόταν, σε ενδεχόμενη πτώση του, από ένα μικρό ταρατσάκι το οποίο δεν ήταν ορατό στους θεατές.

Τη δεκαετία του ’40 εγκατέλειψε σιγά – σιγά την παραγωγή ταινιών και στράφηκε στη φωτογραφία. Το 1953 τιμήθηκε με ειδικό βραβείο Όσκαρ ως εξαίρετος κωμικός και υπόδειγμα πολίτη. Απεβίωσε, σχεδόν ξεχασμένος, σε ηλικία 77 ετών

Το διάσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του

Πέρα όμως από την λατρεία του με την κωμωδία ο Harold LIoyd είχε και μια μεγάλη εμμονή με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Ο ίδιος έμεινε στην ιστορία και για το χριστουγεννιάτικου δέντρο του που ήταν στολισμένο με πάνω από 5.000 πολύχρωμα στολίδια.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ