Follow us

Οι 20 καλύτερες βρετανικές αστυνομικές σειρές όλων των εποχών (θέσεις 20-11)

Μυστηριώδεις υποθέσεις, φόνοι, εξαφανίσεις, σκοτεινά χωριά και η αγγλική ύπαιθρος. Επιλέγουμε και σας προτείνουμε τα 20 καλύτερα τηλεοπτικά αστυνομικά δράματα από τη Βρετανία.

MissBloom TEAM
tainia

Καλό και εθιστικό το Nordic Noir από τη Σκανδιναβία, καλές και οι αμερικανικές αστυνομικές σειρές, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την τηλεοπτική παράδοση της Βρετανίας στις σειρές μυστηρίου, με αστυνομικούς επιθεωρητές να προσπαθούν να διαλευκάνουν μυστηριώδεις υποθέσεις, φόνους και εξαφανίσεις. Πώς να το κάνουμε, μία Αgatha Christie και ένας Sir Arthur Conan Doyle δεν γεννιούνται κάθε μέρα, με τους ήρωες του χαρτιού και των βιβλίων τους, Ηρακλής Πουαρό, Μις Μαρπλ, Sherlock Holmes, να μεταφέρονται αριστοτεχνικά και στη μικρή οθόνη. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτοί.

Ήταν δύσκολη η επιλογή των 20 καλύτερων βρετανικών αστυνομικών σειρών όλων των εποχών. Αρκετές έμειναν εκτός λίστας, αλλά νομίζουμε ότι η επιλογή θα σας ικανοποιήσει και είναι δίκαιη. Ξεκινάμε, από το νούμερο 20 και ανεβαίνουμε -ή κατεβαίνουμε, αν σκρολάρουμε- μέχρι το νούμερο 11. Σύντομα, θα ακολουθήσει και το δεύτερος μέρος, με τις 10 κορυφαίες αστυνομικές σειρές με καταγωγή το Ηνωμένο Βασίλειο.

20. McDonald & Dodds (3 σεζόν, 2020-2022)

Από τις νεότερες detective σειρές, με "παραδοσιακό" αέρα, χιούμορ και βρετανικό φλέγμα, κάποιοι από τους λόγους που αγαπήθηκε τόσο από τους τηλεθεατές. Ο κυριότερος λόγος, βέβαια, είναι η "χημεία" που δημιουργείται (ή καλύτερα, προσπαθεί να δημιουργηθεί, με κόπο), ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές, τη φιλόδοξη επιθεωρητή Μac Donald και του τοπικού αστυφύλακα Ντοντς. Η πρώτη, φτάνει με προαγωγή στην ήσυχη περιοχή της Έιβον Βάλεϊ, όπου θα πρέπει να συνεργαστεί με τον κάπως παράξενο και φαινομενικά αδέξιο Ντοντς, μόνιμο κάτοικος της Βάλεϊ που εν έχει ξεμυτίσει ποτέ του από εκεί. Την πρώτη μέρα που πατάει πόδι στο χωριό, η Μac Donald έχει να αντιμετωπίσει μία υπόθεση φόνου σε μία έπαυλη και ένα πανάκριβο άγαλμα να λείπει. Βασικά, πρέπει να συνηθίζει τα χούγια και μεθόδους του Ντοντς.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ