Follow us

Μπορούμε να φάμε υγιεινά την Τσικνοπέμπτη; Η ελληνική ημέρα πρωτεΐνης και τι να γνωρίζεις

Φέτος επιλέγουμε να τσικνίσουμε υγιεινά, καταναλώνοντας βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας.

κρεας

Η Τσικνοπέμπτη έχει ανεπίσημα καθιερωθεί ως η ελληνική ημέρα πρωτεΐνης, αφού ο εορτασμός της προϋποθέτει την κατανάλωση ζωικού κρέατος, συνήθως σε ψητή μορφή. Προτού, ωστόσο, κρίνουμε αυστηρά την συμμετοχή μας σε ένα ακόμα πλουσιοπάροχο τσιμπούσι με ψητές λιχουδιές, επειδή απλώς αποφασίσαμε φέτος να ακολουθήσουμε μια πιο υγιεινή διατροφή, ίσως θα ήταν καλύτερα να σκεφτούμε την εν λόγω ημέρα από διαφορετική σκοπιά, ως μια αρκετά καλή αφορμή να λάβουμε περισσότερη πρωτεΐνη σε ένα και μόνο γεύμα.

Η πρωτεΐνη είναι ένα μακροθρεπτικό συστατικό, απαραίτητο για την ανάπτυξη και ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Τα αμινοξέα αποτελούν τους δομικούς λίθους των πρωτεϊνών και διακρίνονται σε αυτά που συνθέτει ο οργανισμός (μη απαραίτητα) και σε εκείνα που αδυνατεί να συνθέσει, με την πρόσληψή τους να απαιτείται μέσω της διατροφής (απαραίτητα αμινοξέα). Οι πρωτεΐνες αποτελούν δομικά υλικά για τους μύες, τους χόνδρους, το δέρμα και το αίμα, ενώ διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη συντήρηση και επιδιόρθωση των κυττάρων και των ιστών του σώματός μας.

Από τα σημαντικότερα οφέλη που κερδίζει ο οργανισμός, καταναλώνοντας πρωτεΐνες, ξεχωρίζουν η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, η επιτάχυνση του μεταβολισμού και η ενίσχυση και ανάπτυξη της μυϊκής μάζας. Σαφώς, προκειμένου να επωφεληθείς στο έπακρο από το ζωτικής σημασίας εν λόγω θρεπτικό συστατικό, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το κομμάτι κρέατος που τρως διαθέτει υψηλή διατροφική αξία, κάτι που επιτυγχάνεται εφόσον έχει παραχθεί σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής κτηνοτροφίας, όπως ακριβώς φροντίζουν οι ευβιότοποι.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ