Follow us

"Ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι" | Αιμοδότης με μοναδική ομάδα αίματος έσωσε 2,4 εκ. μωρά

To πλάσμα του αίματος του 84χρονου σήμερα James Harisson περιέχει αντισώματα κατά της νόσου Rhesus, που προκαλεί στα έμβρυα εγκεφαλικές βλάβες, ακόμα και θάνατο.

MissBloom TEAM
baby iStock

Στην Αυστραλία θεωρείται εθνικός ήρωας αφού με τη φαινομενικά απλή πράξη της αιμοδοσίας ο James Harisson υπολογίζεται ότι έσωσε τις ζωές 2,4 εκ. μωρών. Κι αυτό χάρη στη μοναδική ομάδα αίματός του 84χρονου σήμερα άντρα -γνωστού και ως "ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι"-, το πλάσμα του οποίου περιέχει αντισώματα κατά της νόσου Rhesus, η οποία προκαλεί στα έμβρυα εγκεφαλικές βλάβες, ακόμα και θάνατο.

Ο James Harisson συνειδητοποίησε την αξία της αιμοδοσίας ήδη από την ηλικία των 14 ετών, όταν χρειάστηκε ο ίδιος να υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση και δεσμεύτηκε, μόλις ενηλικιωθεί, να γίνει αιμοδότης.

Κανένας όμως δεν μπορούσε να φανταστεί τον αντίκτυπο που θα είχε αυτή η απόφαση: Όπως διαπιστώθηκε, ενώ η ομάδα αίματος του είναι εξαιρετικά σπάνια -υπολογίζεται ότι στην Αυστραλία δεν την έχουν πάνω από 50 άνθρωποι συνολικά- τα αντισώματα που περιέχει θεραπεύουν μια νόσο που απειλεί πάνω από το 17% των γυναικών.

Συνέχισε την ανάγνωση στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ