Follow us

Αιχμή του δόρατος για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου το νέο Ογκολογικό Κέντρο Παίδων "Ελπίδα"

Αφιερωμένο αποκλειστικά στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου θα είναι το νέο Ογκολογικό Κέντρο Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ".

MissBloom TEAM
παιδικος καρκινος EUROKINISSI

Αφιερωμένο αποκλειστικά στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου θα είναι το νέο Ογκολογικό Κέντρο Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ", το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρθηκε χθες στη Βουλή κατά τη διαδικασία ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Το Κέντρο, το οποίο θα λειτουργήσει στο κτίριο που στεγάζει σήμερα την Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ", θα είναι αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, υπαγόμενο στον Δημόσιο Τομέα, εποπτευόμενο από το υπουργείο Υγείας και θα διασυνδέεται λειτουργικά με τα παιδιατρικά νοσοκομεία "Η Αγία Σοφία" και "Π. & Α. Κυριακού".

Σε αυτό μεταφέρονται το τμήμα παιδιατρικής αιματολογίας – ογκολογίας και η μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών από το "Η Αγία Σοφία" και το ογκολογικό τμήμα από το "Π. & Α. Κυριακού".

Σύμφωνα με τον νέο νόμο του υπουργείου Υγείας, το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ" θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στο σύνολο των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης:

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ