Follow us

Πώς θα παραμείνεις συγκεντρωμένος στη δουλειά σου για 4 συνεχόμενες ώρες

Πώς μπορεί να επιτευχθεί η 'βαθιά εργασία' που σύμφωνα με τους ειδικούς φέρνει 'εργασιακή ευτυχία';

MissBloom TEAM
Δουλειά iStock

Mετά από τη μείωση των ημερών εργασίας από 5 σε 4, πολλές μεγάλες εταιρείες εξετάζουν τη μείωση και του 8ωρου, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να αποδίδουν πραγματικά ποιοτικές ώρες. Σύμφωνα με έρευνα της Asana, μιας πλατφόρμας διαχείρισης έργων, περίπου το 60% του χρόνου του μέσου εργαζομένου δαπανάται για "ρηχή εργασία". Τι ακριβώς είναι αυτό; Είναι η busywork: Τα άσκοπα emails, οι χωρίς λόγο συναντήσεις και άλλα πολλά.
Η ρηχή εργασία είναι αναπόφευκτη σε κάθε δουλειά γραφείου, ειδικά στην εποχή της υβριδικής εργασίας. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί τροχοπέδη για τα απογεύματά μας, καθώς κάθε ώρα που σπαταλάμε χωρίς λόγο, μας κουράζει για οτιδήποτε σημαντικό θέλουμε να κάνουμε στη συνέχεια.

Εξάλλου, ακόμη και στις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις που όλα τα ασήμαντα εργασιακά καθήκοντα κάποιου είναι πλήρως λυμένα, οι καθημερινοί περισπασμοί είναι επίσης πολλοί. Μηνύματα από την οικογένεια, ραντεβού που πρέπει να κλείσεις, ειδοποιήσεις για επερχόμενες εκδηλώσεις κ.λπ. Συνολικά, το χτύπημα αυτών των pings μπορεί να μοιάζει παραγωγικό αλλά αφήνει επίσης λίγη ενέργεια που χάνεται από την έμπνευση ή την καινοτομία. Ποια είναι λοιπόν η λύση; Το ακριβώς αντίθετο.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ