Follow us

Για τη Θεοφανία Παπαθωμά μια δικηγόρος δεν μπορεί να είναι θύμα βιασμού

Η δήλωση της ηθοποιού προκάλεσε αμέτρητα σχόλια, και όχι άδικα.

Θεοφανία Παπαθωμά NDP

"Κι αν θες να βιάσεις κάποια, επιλέγεις τη Νομική Σύμβουλο της Κομισιόν! Απολύτως λογικό" έγραψε η γνωστή ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook αναφερόμενη στο γνωστό πια θέμα του Αλέξη Γεωργούλη και τις καταγγελίες εις βάρος του. Κάποιοι έσπευσαν να την επικροτήσουν, άλλοι εξοργίστηκαν και άλλοι κρατούν στάση αναμονής. Στάση αναμονής γιατί η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και εκείνη είναι η μοναδική αρμόδια να αποφασίσει.

Οι πληροφορίες πολλές. Οι δηλώσεις ακόμα περισσότερες. Οι δημοσιογράφοι με την πρώτη ευκαιρία ρωτούν τον κάθε Έλληνα ηθοποιό την άποψή του για το θέμα. Είτε γνωρίζει τον Αλέξη Γεωργούλη, είτε και όχι. Ακόμα και όταν ο ηθοποιός έρχεται σε δύσκολη θέση, εκείνοι επιμένουν με αποτέλεσμα οι δηλώσεις μέχρι στιγμής να είναι κολακευτικές. Ναι προφανώς και ο πρώην Ευρωβουλευτής έχει συμπάθειες, προφανώς και έχει φίλους, οικογένεια και ανθρώπους που τον εκτιμούν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε παράλληλα, να έχει και παραβατική συμπεριφορά. Ένας άνθρωπος εξάλλου έχει πολλές πτυχές. Δεν είναι μόνο κακός ή καλός.

Αυτό φαίνεται να το ξεχνά η, κατά τ' άλλα συμπαθής, Θεοφανία Παπαθωμά, η οποία όχι μόνο στήριξε δημόσια τον Αλέξη Γεωργούλη, αλλά ουσιαστικά ισχυρίστηκε ότι το φερόμενο ως θύμα, ψεύδεται. Και ψεύδεται γιατί το επάγγελμά της, δικηγόρος έχοντας μάλιστα υπάρξει Νομική Σύμβουλος της Κομισιόν, είναι αποτρεπτικό για οποιονδήποτε επίδοξο βιαστή ή κακοποιητή. Γιατί πολύ απλά η γυναίκα αυτή είναι στα "μέσα και στα έξω" και θα της ήταν πολύ εύκολο όχι μόνο να τον αποφύγει, αλλά και να τον "καταστρέψει" στη συνέχεια. Με λίγα λόγια, για να γλιτώσει μία γυναίκα τον βιασμό, θα πρέπει να κατέχει μία πολύ σημαντική νομική θέση ή έστω να έχει τα "κονέ" της. Ή ακόμα καλύτερα, μια τέτοια γυναίκα, αποκλείεται να έχει πέσει θύμα ενός βιαστή, επειδή ακριβώς είναι πολύ πετυχημένη και "δυνατή". Άρα σίγουρα υπάρχει κάτι ύποπτο από πίσω το οποίο ο κοινός νους δεν μπορεί να αντιληφθεί.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι οι γυναίκες που πιθανόν να μην έχουν πτυχίο, ανωτάτη μόρφωση ή εντυπωσιακή καριέρα στη φαρέτρα τους, είναι απολύτως λογικό να θυματοποιούνται. Οι υπόλοιπες είναι απλά παμπόνηρες που καταστρώνουν σχέδια εξόντωσης, επειδή απλά μπορούν. Το ανησυχητικό είναι ότι πλέον τέτοιες απόψεις εκφράζονται δημόσια και από τον καθένα. Αφιλτράριστα και ξεδιάντροπα. Αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το πόσο σαθρή είναι η κοινωνία μας. Ας ελπίσουμε στο μέλλον παρόμοιες δηλώσεις να εκλείψουν. Η ελπίδα άλλωστε πεθαίνει πάντα τελευταία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ