Follow us

Σύνδρομο Rapunzel | Αφαίρεσαν 700 γραμμάρια τρίχες από στομάχι 14χρονης στη Θεσσαλονίκη

Το μεγαλύτερο τριχόπλημα που έχει αφαιρεθεί παγκοσμίως.

μαλλιά iStock

Σοκ έχει προκαλέσει ένα σοβαρό περιστατικό που αντιμετώπισαν λίγες μέρες πριν οι γιατροί στην κλινική "Άγιος Λουκάς" στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, 14χρονη κοπέλα έπασχε από το σύνδρομο της Rapunzel και για τον λόγο αυτό έτρωγε τις τρίχες των μαλλιών της, κλωστές από κουρτίνες του σπιτιού της, αλλά και βαμβάκι από μπατονέτες για τουλάχιστον 12 χρόνια, χωρίς οι γονείς της να αντιληφθούν τίποτα.

Το τριχόπλημα που είχε συσσωρευτεί στο στομάχι της έφτανε τα 700 γραμμάρια, το μεγαλύτερο σε βάρος που έχει εντοπιστεί παγκοσμίως μέχρι σήμερα. Η μάζα αφαιρέθηκε, αφού μεταφέρθηκε η κοπέλα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Πλέον η κοπέλα λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη.

"Τριχόπλημα είναι η μάζα από άπεπτες τρίχες μέσα στον γαστρεντορολογικό σωλήνα μετά από βρώση αυτών. Η συχνότητα στον γενικό πληθυσμό κυμαίνεται από 0,06% έως 4%" εξηγεί η παιδοχειρουργός και υπεύθυνη του Παιδοχειρουργικού τμήματος της κλινικής "Άγιος Λουκάς", Κατερίνα Ραμματά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνδρομο Rapunzel εμφανίζεται εννέα φορές συχνότερα στις γυναίκες από ό,τι στους άντρες και σε αυτές τις περιπτώσεις το 80% των περιστατικών εντοπίζεται κυρίως σε παιδιά ή έφηβες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ