Follow us

Τι είναι ο στρεπτόκοκκος, ποια τα συμπτώματα και τι να γνωρίζουν οι γονείς

Από στρεπτόκοκκο πέθανε τελικά το 8χρονο αγόρι από την Ημαθία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στο νοσοκομείο.

kid in hospital istock

Μετά τον τραγικό θάνατο του 8χρονου αγοριού από την Ημαθία, που άφησε χτες βράδυ την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή, βγήκαν σήμερα τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα προσδιόριζαν τα αίτια του θανάτου του.

Το αγοράκι είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο της Νάουσας το περασμένο Σάββατο με πυρετό και διάρροια και από εκεί στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Το παιδί χτες βράδυ, στις 20:30, διακομίστηκε διασωληνωμένο, σε βαριά κατάσταση, στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου, όπου υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί κατέληξε γύρω τις 22:00.

Σύμφωνα με τη δήλωση του πατέρα του παιδιού στο makthes.gr, τα αποτελέσματα του ελέγχου που έγιναν στο παιδί έδειξαν ότι τελικά η λοίμωξη που οδήγησε στη μοιραία κατάληξη ήταν στρεπτόκοκκος.

Τι είναι ο στρεπτόκοκκος και πώς μεταδίδεται

Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α (GAS) είναι ένα κοινό βακτήριο. Πολλοί από εμάς φέρουμε στο λαιμό και στο δέρμα μας το βακτήριο χωρίς να εμφανίζουμε συμπτώματα λοίμωξης (φορεία του παθογόνου). Ωστόσο, το συγκεκριμένο παθογόνο μπορεί να προκαλέσει σε ορισμένες περιπτώσεις λοίμωξη, ήπια ή και πιο σοβαρή. Οι σοβαρές λοιμώξεις που συνδέονται με το GAS προέρχονται από το διεισδυτικό στρεπτόκοκκο της ομάδας Α(iGAS). Αυτές οι λοιμώξεις προκαλούνται όταν τα βακτήρια μεταφερθούν σε μέρη του σώματος όπου κανονικά δεν ανιχνεύονται, όπως στους πνεύμονες ή αλλού μέσω της κυκλοφορίας του αίματος.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ