Follow us

Η λίστα με τα τρόφιμα που πρέπει να έχεις πάντα στο ψυγείο και τα ντουλάπια σου

Η ισορροπημένη διατροφή είναι θέμα οργάνωσης.

MissBloom TEAM
τροφιμα iStock

Από την Κλειώ Χούπη – Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc Παθολογία της Κύησης.

Όλα ξεκινούν από την οργάνωση. Με λίγη προσπάθεια και ακόμα παραπάνω θέληση όλοι μας μπορούμε να έχουμε μια ισορροπημένη και χωρίς υπερβολές διατροφή. Ψώνισε έξυπνα και οργάνωσε τα ράφια του ψυγείου και της κουζίνας φροντίζοντας να υπάρχουν πάντα τα παρακάτω υλικά.

Τα τρόφιμα που πρέπει να υπάρχουν στο ψυγείο και τα ντουλάπια πάντα

Τι πρέπει να έχω στο ψυγείο πάντα;

• Γάλα και γιαούρτι: Μαζί με δημητριακά ή μέλι μπορεί να γίνει ένα εύκολο, γρήγορο αλλά παράλληλα ιδανικό πρωινό, καθώς συνδυάζει αρμονικά πρωτεΐνη με υδατάνθρακα. Αυτά τα δύο τρόφιμα θα σου δώσουν ενέργεια και την απαραίτητη πρωτεΐνη για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου.

• Τυρί και γαλοπούλα σε φέτες: Μην αναρωτηθείς για ποιο λόγο… Φυσικά, γιατί το τοστ είναι αυτό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε "καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης". Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις λευκό τυρί, όπως χαλούμι ή φέτα. Αν σου αρέσει το κίτρινο, προσπάθησε να επιλέξεις κάποιο της light κατηγορίας λιπαρών. Από αλλαντικά, προτίμησε καπνιστή γαλοπούλα, μια επιλογή νόστιμη και υγιεινή.

• Αβγά: Δε θα σου πάρει πάνω από 10 λεπτά να βράσεις ένα τέλειο αβγό ή να φτιάξεις μια gourmet ομελέτα. Και τα δύο αποτελούν ένα ιδανικό, πλήρες και παράλληλα light βραδινό γεύμα. Συνδυάζονται με μία φέτα ψωμί ή λίγο παξιμάδι και κάποιο φρέσκο λαχανικό.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ