Follow us

Ποιες βιταμίνες δεν πρέπει να λαμβάνονται μαζί

Υπάρχει περιορισμός ανάμεσα στις βιταμίνες; Ποιοι είναι οι συνδυασμοί που πρέπει να αποφύγεις;

βιταμινες iStock

Mε αφορμή την έλλειψη του οργανισμού σου σε ορισμένα σημαντικά στοιχεία που έδειξαν οι τελευταίες εξετάσεις σου ή τη γενικότερη βελτίωση του ανοσοποιητικού σου οδηγήθηκες στη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής που είναι πλούσια σε βιταμίνες, όπως σε συμβούλευσε ο γιατρός σου. Ωστόσο, εσύ γνώριζες ότι ορισμένες βιταμίνες δεν λειτουργούν καλά μαζί και δεν πρέπει να λαμβάνονται την ίδια στιγμή.

Ειδικότερα, ο συνδυασμός διαφορετικών βιταμινών μπορεί να επηρεάσει την απορρόφησή τους στο σώμα σου, άλλες φορές με το να χειροτερέψει την κατάσταση και άλλες να τη βελτιώσει. Πιο αναλυτικά, υπάρχουν κάποιες βιταμίνες που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, επηρεάζοντας την αποτελεσματικότητα της εκάστοτε θεραπείας και αυξάνοντας τις παρενέργειες. Ποιες είναι αυτές;

Ποιες βιταμίνες δεν πρέπει να λαμβάνονται μαζί;

Είναι σημαντικό πριν λάβεις οποιοδήποτε χάπι, είτε είναι θεραπεία, αντιβίωση ή απλά βιταμίνη, να διαβάσεις τις οδηγίες που θα σε κατατοπίσουν για το πώς πρέπει να το λαμβάνεις. Για παράδειγμα, κάποια φάρμακα πρέπει να καταναλώνονται πριν ή μετά το φαγητό, μία, δύο ή τρεις φορές την ημέρα, αφού υπόκεινται σε κάποιους "κανόνες". Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και με τις βιταμίνες, αφού ορισμένες δεν συνδυάζονται με άλλες βιταμίνες - πολλές φορές και με το ίδιο το φαγητό.

Βιταμίνη C και Βιταμίνη B12

Όσο κι αν οι δύο αυτές βιταμίνες αποτελούν εξαιρετικά σημαντικές για τον οργανισμό, δεν πρέπει να λαμβάνονται μαζί. Ο λόγος; Η υψηλή δοσολογία σε βιταμίνη C μπορεί να μειώσει την απορρόφηση της βιταμίνης Β12 που μεταβολίζεται στο σώμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βιταμίνη C πρέπει να λαμβάνεται τουλάχιστον 2 ώρες μετά από τη βιταμίνη Β12.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ