Follow us

Καιρός | Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές σήμερα

Ηλιόλουστος θα είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά με αρκετές τοπικές μπόρες και καταιγίδες ανά διαστήματα.

καιρός iStock

Ηλιόλουστος θα είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά με αρκετές τοπικές μπόρες και καταιγίδες ανά διαστήματα, κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί/βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει ανοδική τροχιά τις επόμενες ημέρες, με εξαίρεση την Πέμπτη, που θα υπάρξει τοπικά μια μικρή πτώση. Μέχρι και το Σαββατοκύριακο θα έχει "σκαρφαλώσει" ακόμη και στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση ΕΜΥ για σήμερα, Τετάρτη:

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από τις μεσημβρινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός:Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία δυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα νότια βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από αργά το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: Έρχονται 37άρια το Σαββατοκύριακο

Με λιακάδα θα κυλήσει η Τετάρτη 28 Ιουνίου σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, όπου αναμένονται τοπικές μπόρες στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου και όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ.

Τις βραδινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και κυρίως στη Θράκη τα φαινόμενα θα ενταθούν, με μπόρες και καταιγίδες να εκδηλώνονται στα πεδινά και παράκτια τμήματα των περιοχών αυτών.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια από τις πρωινές ώρες, με κάποια σύννεφα στους ορεινούς όγκους. Οι άνεμοι από διάφορες γενικά διευθύνσεις στα 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται επίσης ηλιοφάνεια στο ξεκίνημα της Τετάρτης, συννεφιά κατά τόπους και κατά διαστήματα το μεσημέρι και προς το απόγευμα, με πιθανότητα για μπόρα ή τοπική καταιγίδα στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Οι άνεμοι στα 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, την Πέμπτη 29 Ιουνίου ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Μόνο στη βόρεια Ελλάδα θα έχει διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες.


Την Παρασκευή 30 Ιουνίου ο ήλιος θα κυριαρχεί από το πρωί και ίσως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας να εκδηλωθούν κάποιες τοπικές και μικρής διάρκειας βροχές.

Το Σάββατο 1η Ιουλίου και την Κυριακή 2 Ιουλίου, ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός και η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη περισσότερο, φτάνοντας τους 35-36 ακόμη και 37 βαθμούς σε Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Αττική.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ