Follow us

Goat Girl | "Σε κάθε νέο άλμπουμ μας αναζητάμε πάντα μια νέα προοπτική"

Η frontwoman του βρετανικού post punk σχήματος Lottie Pendlebury (Clottie Cream) μιλάει στο "α" με αφορμή την εμφάνισή της στο Ejekt 2023.

MissBloom TEAM
goat girl

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα συγκροτήματα της Μεγάλης Βρετανίας, οι Goat Girl με τους δύο δίσκους τους έχουν δίκαια καταφέρει να προκαλέσουν ντόρο γύρω από το όνομά τους ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς. Όταν κυκλοφόρησαν το 2018 το ομώνυμο ντεμπούτο τους σε παραγωγή του Dan Carey (Foals, Fontaines DC, Wetleg, κλπ), όλα τα μέλη τους ήταν κάτω των 20 ετών κι όμως, μας προσέφερε έναν δίσκο που εντυπωσίασε τόσο για τον κοινωνικό σχολιασμό όσο και με την αναπολογητική punk αισθητική του.

To γκρουπ πάει πολύ πίσω στον χρόνο αφού παίζουν μαζί από τα σχολικά τους χρόνια. "Νιώθω τυχερή έχω καταφέρει να δουλέψω με τις πιο στενές φίλες μου όλα αυτά τα χρόνια. Το να είναι κάποιος μέλος ενός συγκρότημα το επιτρέπει μια εγγύτητα που νομίζω ότι είναι δύσκολο να βρεθεί σε άλλες εργασιακές σχέσεις. Έχουμε περάσει πολλά μαζί και νιώθω ευγνώμων που έχουμε τόση εμπιστοσύνη και μπορούμε να μοιραζόμαστε τα πιο ευάλωτα σημεία μας η μια με την άλλη. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα άνετο πολύ όμορφο περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορούμε να δημιουργούμε", αναφέρει η frontwoman του βρετανικού post pung σχήματος Lottie Pendlebury, γνωστή και ως Clottie Cream, η οποία μίλησε στο "α" με αφορμή την εμφάνισή της στο Ejekt 2023.

"Μου προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό να μοιραζόμαστε τη δουλειά μας με το κοινό μας. Σε σχέση με την κυκλοφορία νέας μουσικής, αναζητώ πάντα μια νέα προοπτική. Μπορώ πραγματικά να χαθώ με τον τρόπο με τον οποίο συνδέομαι προσωπικά με τη μουσική που δημιουργούμε. Ειδικά όταν απαιτείται τόσος χρόνος όσο η δημιουργία ενός δίσκου που συνήθως παίρνει έναν χρόνο πάνω κάτω. Το απολαμβάνω που είμαστε προσέχουμε τις λεπτομέρειες - σχεδόν εμμονικά - σχετικά με τη δουλειά μας και γι' αυτό είναι διασκεδαστικό όταν το ολοκληρώνουμε ένα πρότζεκτ για να το αφήσουμε μετά στα χέρια άλλων".

Η δεξαμενή έμπνευσης των Goat Girl μοιάζει ανεξάντλητη αλλά η Pendlebury ξεχωρίζει μερικά από τις μπάντες-σημεία αναφοράς για τον ήχο του συγκροτήματος από το νότιο Λονδίνο: Deerhoof, Mid Air Thief, L'Rain, My Bloody Valentine, Sudan Archive. Η frontwoman της all female μπάντας αναγνωρίζει ότι, παρότι πάντα αυθεντικές και πιστές σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, η αναγνώριση άργησε να έρθει για τις ίδιες σε σχέση με τις σύγχρονες τους αντρικές μπάντες της βρετανικής post punk σκηνής: "1000% είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση από άλλα ανερχόμενες σχήματα που αποτελούνται από άντρες μουσικούς".

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ