Follow us

Ρόδος | Δέκα ελεγκτές "ξεσκόνισαν" την επιχείρηση – Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τις συνθήκες εργασίας στο beach bar

Αναστάτωση και αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται σερβιτόρος σε beach bar να πηγαίνει την παραγγελία στους πελάτες σχεδόν κολυμπώντας.

σερβιτόρος iStock

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται σερβιτόρος σε beach bar να πηγαίνει την παραγγελία στους πελάτες σχεδόν... κολυμπώντας, με τον εισαγγελέα να έχει διατάξει ήδη προκαταρκτική εξέταση.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του beach bar διαβεβαίωσε πως ο εργαζόμενος είναι εξαιρετικά ευχαριστημένος. Την επιχείρηση στήριξαν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του beach bar, όμως το εργατικό κέντρο της Ρόδου κάνει λόγο για ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Μιλωντας στο Mega, ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε πως το υπουργείο εξετάζει εάν τηρήθηκαν οι κανονισμοί κι εάν ο υπάλληλος εργαζόταν με ασφάλεια.

"Είναι ένα περιστατικό που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τους κανόνες που έχουμε, διότι από τη στιγμή που ο εργαζόμενος δήλωσε ότι όλα έγιναν με συναίνεσή του κι ότι είναι ευχαριστημένος, γιατί βγάζει χρήματα που θέλει να βγάλει, δε υπάρχει επικείμενη διάταξη που να επιτρέπει να μπει πρόστιμο", τόνισε.

"Εξετάζουμε από χθες τα ζητήματα ασφαλείας της εργασίας του εργαζόμενου, ότι πρέπει να φοράει καπέλο και ειδική μπλούζα για να μην τον πειράζει ο ήλιος. Δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει δουλειά μέσα στο νερό, αλλά ούτε και που να το απαγορεύει".

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, 10 ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας "ξεσκόνιζαν" την επιχείρηση επί 7 ώρες και δεν βρήκαν παραβάσεις. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας αφορούν τις πλωτές καταστασκευές.

Εκείνο που απασχολεί το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή το περιστατικό της Ρόδου, είναι οι ανθρώπινες συνθήκες στο εργασιακό περιβάλλον, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να τονίζει πως οι κανονισμοί θα πρέπει να τηρούνται απρέγκλιτα.

Ρόδος | Δέκα ελεγκτές "ξεσκόνισαν" την επιχείρηση – Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τις συνθήκες εργασίας στο beach bar

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ