Follow us

"The Veranda Restaurant" | Ένα μπαλκόνι στο Σούνιο για γαστρονομική απόλαυση με θέα

Το "Aegeon Beach Hotel" διαθέτει ένα à la carte εστιατόριο-κόσμημα, όπου η ενδιαφέρουσα διεθνής κουζίνα συνδυάζεται άψογα με την απαράμιλλη θέα.

MissBloom TEAM
εστιατοριο

Με θέα που κόβει την ανάσα, χάρη στην προνομιακή του θέση στο νοτιότερο άκρο της Αττικής, πάνω σε μια αμμώδη παραλία με καταγάλανα νερά και με το Ναό του Ποσειδώνα να δεσπόζει αριστερά στο λόφο, το εστιατόριο "Veranda” προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία και δεν έχει εξελιχθεί τυχαία σε δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Διασχίζοντας τη σάλα, διακοσμημένη με κομψότητα χωρίς να λείπει και το πολυτελές στοιχείο, βρεθήκαμε στο μπαλκόνι όπου απολαύσαμε το δείπνο μας σε χαλαρή ατμόσφαιρα, με τη συνοδεία του παφλασμού των κυμάτων. Το θαλασσινό αεράκι μαζί με το ηλιοβασίλεμα συμπλήρωσαν το ειδυλλιακό σκηνικό και μας προδιάθεσαν ευχάριστα για το γευστικό ταξίδι που επρόκειτο να ακολουθήσει.

Ο έμπειρος Chef Βασίλης Πορής υπογράφει τα πιάτα και, μαζί με μια ομάδα μαθητών του από τη Le Monde που τον πλαισιώνουν, συνδυάζει επιδέξια ποιοτικά φρέσκα υλικά, επιλεγμένα ένα προς ένα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δημιουργώντας ένα μενού που προβάλλει τη Μεσογειακή και διεθνή κουζίνα, με μικρά twists που την απογειώνουν. Καθώς οι θησαυροί της θάλασσας βρίσκονται στο επίκεντρο, όπως όφειλαν άλλωστε λόγω τοποθεσίας, ακολουθήσαμε πιστά τις προτάσεις του Chef από το μενού θαλασσινών. Έτσι κάναμε την αρχή με ωμά πιάτα, όπως το πικάντικο σεβίτσε με σολομό και καλκάνι με οξύτητα που έδινε ένταση στο πιάτο κλέβοντας τις ενυπώσεις, το φίνο λαβράκι καρπάτσιο με πέρλες εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και μεσογειακά μυρωδικά που συνδύαζε διαφορετικές υφές σε ένα αρμονικό αποτέλεσμα, το βελούδινο τατάκι τόνου μαριναρισμένο με soy sauce με τις φέτες του κομψά τοποθετημένες στο πιάτο, τα ψητά χτένια αρωματισμένα με βούτυρο χωρίς αυτό να επικαλύπτει τη γεύση της θάλασσας, ενώ δεν αντισταθήκαμε στις τραγανές γαρίδες με φύλλο καταΐφι αλλά και στο κρεμώδες δίχρωμο κριθαράκι θαλασσινών. Το Ασύρτικο που επιλέξαμε από τη μικρή αλλά περιεκτική λίστα κρασιών ήταν ο άψογος συνοδός για να φέρει ισορροπία στον ουρανίσκο μας.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ