Follow us

Εισιτήρια πλοίων | Σήμερα οι προτάσεις των ακτοπλόων για τις τιμές – Αναμένονται εκπτώσεις 20%

Σήμερα αναμένεται να κατατεθούν από τους ακτοπλόους οι προτάσεις για μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στα πλοία για συγκεκριμένες ομάδες επιβατών αλλά και για δρομολόγια που έχουν υψηλή ζήτηση.

τουρισμός iStock

Σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουλίου αναμένεται να κατατεθούν από τους ακτοπλόους οι προτάσεις για μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στα πλοία για συγκεκριμένες ομάδες επιβατών αλλά και για δρομολόγια που έχουν υψηλή ζήτηση.

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν από τους ακτοπλόους αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, η κυβέρνηση ζήτησε από τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών μειώσεις της τάξης του 20% μέσω πακέτων ή προσφορών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το υψηλό κόστος στις τιμές των εισιτηρίων.

Οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων υποσχέθηκαν να εξετάσουν τις μειώσεις στο 20% σε συγκεκριμένες ομάδες και δρομολόγια.

Προτεραιότητα θα έχουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου, κοινωνικού τουρισμού αλλά και οικογένειες οι οποίες ταξιδεύουν με αυτοκίνητο.

Π. χ. μια τετραμελής οικογένεια που θα ταξιδέψει από τον Πειραιά για την Μήλο με ένα αυτοκίνητο σήμερα θα πληρώσει από 550 έως 763 ευρώ, ενώ με την έκπτωση θα πληρώσει από 440 έως 610 ευρώ.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες εκτιμούν ότι εφέτος το καλοκαίρι θα μεταφέρουν 4 εκατομμύρια επιβάτες. Από τα 4 εκατομμύρια μόνο το 1 εκατομμύριο έχει ήδη κλείσει τα εισιτήρια του και μεγάλο κομμάτι από αυτούς άφορα ξένους tour operators.
Άρα το 75% θα κλείσει τα εισιτήρια του από δω και πέρα, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ