Follow us

Αυτό είναι το καλύτερο ρόφημα για ενυδάτωση (spoiler alert, δεν είναι το νερό)

Όσο κι αν το νερό είναι σημαντικό για την ενυδάτωσή μας δεν αποτελεί εκείνο που κάνει την "καλύτερη δουλειά". Μία πανεπιστημιακή μελέτη έδωσε στη δημοσιότητα τα πιο αποτελεσματικά ροφήματα.

woman summer istock

Είναι σχεδόν αυτόματη η κίνηση όταν διψάς, να ψάχνεις να πιεις ένα ποτήρι νερό, για να αναπληρώσεις τα υγρά που έχεις χάσει μέσα στην ημέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με μία έρευνα, το νερό δεν αποτελεί το ρόφημα που προσφέρει τη μεγαλύτερη ενυδάτωση - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να το πίνεις. Όπως απέδειξε μία μελέτη από το Πανεπιστήμιο St. Andrews στη Σκωτία, το νερό δεν είναι το πιο ενυδατικό ρόφημα, σε σύγκριση με κάποια άλλα που φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικά στην εν λόγω διαδικασία.

Πιο αναλυτικά, ενώ οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το νερό κάνει πολύ καλή δουλειά, υπάρχουν κάποια άλλα ροφήματα που περιέχουν λίγη ζάχαρη, λιπαρά και πρωτεΐνη που μπορούν να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα, κρατώντας μας ενυδατωμένους για περισσότερο διάστημα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης και καθηγητή στο πανεπιστήμιο, Ronald Maughan, το κλειδί βρίσκεται στο πώς τα σώματά μας αντιδρούν στα ροφήματα. "Όσο περισσότερο πίνεις, τόσο πιο γρήγορα το ρόφημα αδειάζει από το στομάχι σου και απορροφάται από την κυκλοφορία του αίματος, όπου μπορεί να αραιώσει τα υγρά του σώματος και να σε ενυδατώσει", δήλωσε ο καθηγητής.

Το πιο ενυδατικό ρόφημα

Και μπορεί το νερό να θεωρείται πως είναι το πιο δημοφιλές ενυδατικό ρόφημα, εν τέλει το γάλα αποδεικνύεται ότι έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μεγαλύτερη ενυδάτωση. Ειδικότερα, το γάλα περιλαμβάνει λακτόζη, λίγη πρωτεΐνη και λιπαρά, τα οποία βοηθούν στο να επιβραδύνουν τη διαδικασία του αδειάσματος των υγρών από το στομάχι και να διατηρήσουν την ενυδάτωση για μεγαλύτερο διάστημα. Από την άλλη, το γάλα περιέχει νάτριο που λειτουργεί ως σφουγγάρι, διατηρώντας τα υγρά στο σώμα.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ