Follow us

Καιρός | Καύσωνας με 44αρια μέχρι τέλος Ιουλίου - Αναλυτική πρόγνωση

Πολύ υψηλές θερμοκραίες προβλέπονται από σήμερα έως και τέλος Ιουλίου, ενώ πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών.

καιρός iStock

Πολύ υψηλές θερμοκραίες προβλέπονται από σήμερα έως και τέλος Ιουλίου ενώ πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών.

Επιπλέον σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, μέχρι και τις 28 Ιουλίου, προβλέπονται δύο διαδοχικά πολύ θερμά διαστήματα μεταξύ 20 και 28 Ιουλίου, με τη θερμοκρασία, σε ύψος περίπου 1.500 μ. πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, να κυμαίνεται έως και 14 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή τη μέση κλιματική τιμή της περιόδου 1991-2020. Η θερμοκρασία πιθανόν θα ξεπεράσει τοπικά τους 45 βαθμούς τις επόμενες ημέρες, τιμή που ήδη σημειώθηκε την Τρίτη και σήμερα, Τετάρτη στη Σικελία.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ο οποίος παρουσίασε τις θερμοκρασίες των επόμενων ημερών, έκανε λόγο για έως και 44 βαθμούς στις 23 και 26 Ιουλίου.

Ο καιρός σήμερα

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 20 Ιουλίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 40-41 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 19 έως 38 βαθμούς), 23 έως 39-40 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 42-43 βαθμούς), 25 έως 41 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 26 έως 36-38 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 24 έως 39-40 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 36-38 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ.

Αναλυτικά

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 με 40 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοι ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και τα παράκτια δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 41, στα ηπειρωτικά έως 42 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως 43 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως το μεσημέρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 40 με 42 και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 43 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 και στην Κρήτη έως 35 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια έως το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-07-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβοι .
Η ορατότητα στο Ιόνιο θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 44 και στη νησιωτική χώρα τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: THETOC


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ