Follow us

Εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας σχεδόν πάνω στο κύμα

Tο mood διακοπών στην πόλη, αν δεν το βρεις, το φτιάχνεις. Σε κάποιο από τα παρακάτω μέρη.

εστιατοριο © Umi Bar at Matsuhisa Athens

Προφανώς και γνωρίζεις πως η Αθήνα και οι παρά θίν' αλός επεκτάσεις της διαθέτουν εστιατόρια, μπαρ και γενικότερα μέρη όπου μπορείς να περάσεις καλά, με τη θάλασσα στο πιάτο. Για να μη ψάχνεσαι όσο το καλοκαίρι προχωρά, ρίξε μια ματιά σε αυτά που ακολουθούν.

Στο Μικρολίμανο

Σταθερός πυλώνας στα θερινά δρώμενα της αστικής πραγματικότητας, το Μικρολίμανο παρουσιάζει κάποια διαχρονικά φαβορί καθώς επίσης και μερικές νέες αφίξεις με ενδιαφέρον. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσεται το γαστρονομικό ινστιτούτο που ακούει στο όνομα "Varoulko Seaside" και για το οποίο δε χρειάζονται και πολλές συστάσεις. Το σταθερά βραβευόμενο εστιατόριο με Χρυσό Σκούφο, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και (με το πρώτο) αστέρι Michelin της χώρας (το οποίο ανανεώνει για 20 συναπτά έτη), παντρεύει εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες το κλασικό με το σύγχρονο. Ο καπετάνιος Λευτέρης Λαζάρου και το ταλαντούχο πλήρωμά του σαλπάρουν καθημερινά για τα πέλαγα της γεύσης με θαλασσινές δημιουργίες σε μοντέρνο γαλανόλευκο φόντο.

Στο έτερο πεδίο ανήκει το "Piscis", που δείχνει πως μπορεί να κολυμπήσει εξίσου νόστιμα στα νερά του Μικρολίμανου, προτείνοντας μία πολύστροφη και value for money ψαροφαγία με τη σφραγίδα του χρυσοσκουφάτου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή και του στενού του συνεργάτη Πέτρου Φωτείνη.

Από το Φάληρο έως το Ελληνικό

Για δεύτερη σερί σεζόν, το "Gajah" στη σκιά του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα open air spots ολόκληρης της πόλης, με το 'μυστικό νησί' του Φαλήρου να μαγνητίζει το ενδιαφέρον χάρη στον επιβλητικό του χώρο, τα φίνα cocktails του Αλέξανδρου Γκικόπουλου και τις νοστιμιές του σεφ Μπάμπη Τσακιριανάκη.

Απαραίτητη στάση στη Μαρίνα Φλοίσβου και τα πέριξ αυτής, για νόστιμη πίτσα στο "Napolitivo", προσεγμένη ιταλική κουζίνα στο διαχρονικό "Alpino" και τη δροσερή αυλή του ή για το ιντριγκαδόρικο σε κάθε εκδοχή του bar restaurant "Boonga Boonga".

Στα ενδότερα της αθηναϊκής παραλίας, το "Bolivar Beach Club" δε θεωρείται διόλου τυχαία ένα από τα διασημότερα all-day spots και αγαπημένος προορισμός κάθε καλοκαίρι. Η παραθαλάσσια τοποθεσία του, στην Ακτή του Ήλιου και τον Άλιμο, μαζί με το αυθεντικό, tropical σκηνικό του συνθέτουν το ιδανικό set-up για τις εντός Αττικής αποδράσεις από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (ή το επόμενο πρωί).

Σε υψηλό τέμπο παίζει για ένα ακόμη καλοκαίρι και το "Akanthus", μπλέκοντας απολύτως επιτυχημένα το δίπολο παραλία/διασκέδαση. Σε απόσταση αναπνοής, το "Nālu" εξελίσσεται πάντα σε ταιριαστή επιλογή κατά την αναζήτηση ενός όμορφου προορισμού για χαλαρωτική έξοδο με αγαπημένα πρόσωπα. Η ethnic διακόσμηση, η lounge ατμόσφαιρα και η all-over εκλεπτυσμένη αισθητική συνθέτουν το σκηνικό για ανέμελες καλοκαιρινές βραδιές.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ