Follow us

6 παραστάσεις που αξίζει να βάλεις στην ατζέντα σου

Δίνουμε ραντεβού σε θερινά θέατρα και πολιτιστικά φεστιβάλ.

MissBloom TEAM
παρασταση

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές και περισσότερος ελεύθερος χρόνος που μπορείς να αφιερώσεις σε ό,τι σου αρέσει. Αν αυτό που σου αρέσει είναι το θέατρο και γενικά τα πολιτιστικά θεάματα, είναι σίγουρα η κατάλληλη εποχή για να απολαύσεις μερικές από τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις στα θερινά φεστιβάλ ή να παρακολουθήσεις κάποια από εκείνες που έκαναν επιτυχία το χειμώνα και τώρα περιοδεύουν σε όλη τη χώρα. Εμείς, προτείνουμε να βάλεις στην ατζέντα σου τις εξής:

Ο Tao Che στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας επιστρέφει υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λίντας Καπετανέα και τίτλο (Επι)Στροφή στο σώμα. Φέτος φιλοξενεί χορογράφους, χορευτές και δασκάλους από 10 χώρες από τέσσερις ηπείρους: την Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική. Ο σύγχρονος χορός, από όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης, εκπροσωπείται μέσα από 17 συνολικά παραγωγές, εννιά ομάδων από την Ελλάδα και επτά από το εξωτερικό. Ανάμεσά τους, ο πιο αναγνωρισμένος διεθνώς χορογράφος της Κίνας Tao Che και η ομάδα χορού Tao Dance Theater που παρουσιάζουν την παράσταση 11. Πρόκειται για την 11η παραγωγή της παγκοσμίου φήμης σειράς Numerical Series του χορογράφου που αποτελείται από 11 σύντομα χορευτικά κομμάτια και σηματοδοτεί την πρώτη προσπάθεια του Tao Ye να ενσωματώσει διαφορετικές διαστάσεις της μουσικής στο έργο του. (Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, 14 και 15 Ιουλίου).

Μήδεια στην Επίδαυρο

Στη συνέχεια του κύκλου των αναθέσεων αρχαίων έργων σε κορυφαίους Ευρωπαίους σκηνοθέτες, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου καλεί για πρώτη φορά στην Επίδαυρο τον Frank Castorf να σκηνοθετήσει Μήδεια. Ο καινοτόµος σκηνοθέτης, ιστορικός διευθυντής της βερολινέζικης Φολκσµπίνε, που σφράγισε από τη δεκαετία του ’90 το "γερµανικό στυλ", θα συνεργαστεί µε σπουδαίους ηθοποιούς του θεάτρου µας (Στεφανία Γουλιώτη, Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Ναυπλιώτου, Αγγελική Παπούλια, Ευδοκία Ρουµελιώτη, Αινείας Τσαµάτης, Νικόλας Χανακούλας, Νίκος Ψαρράς) παντρεύοντας τον αναρχικό τρόπο παιξίµατος, τον αυτοσχεδιασµό και την υποκριτική ελευθερία µε τη σύγχρονη ελληνική σκηνή σε μια ξεχωριστή σκηνοθετική πρόταση. Με αφορμή την παράσταση αλλά και τα 70 χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ, επαναλειτουργεί ο εκθεσιακός χώρος του θεάτρου παρουσιάζοντας την περιοδική έκθεση με τίτλο "Η Μήδεια στην Επίδαυρο" (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 21 & 22 Ιουλίου).

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού σε περιοδεία

Χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η "παράσταση της χρονιάς", ήταν για δύο θεατρικές σεζόν sold out και κέρδισε πολλά βραβεία αλλά και την αποθέωση από τους 140.000 θεατές που είχαν την τύχη να τη δουν. Αυτό το καλοκαίρι, ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού κάνει περιοδεία και ο επόμενος σταθμός του είναι η Νίκαια. Η παράσταση ξεχωρίζει για τη δαιμονική της ενέργεια, τα τραγούδια, τη ζωντανή μουσική και το καυστικό χιούμορ από μια ομάδα ηθοποιών που παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν διακωμωδώντας βιωματικά το δικό τους σήμερα μέσα από την ιστορία του έργου. Οι Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Παναγιώτης Κατσώλης και Στέλιος Πέτσος - υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Κακλέα- μας μυούν στο καυστικό και καταγγελτικό σύμπαν του Ντάριο Φο! Η υπόθεση αναφέρεται στην δολοφονία του "αναρχικού σιδηροδρομικού" Giuseppe Pinelli από την ιταλική αστυνομία (Κατράκειο Θέατρο, Νίκαια, 21 Ιουλίου 21:30).

Διάβασε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ