Follow us

Κορυφώνεται ο καύσωνας - Σήμερα το θερμόμετρο φτάνει τους 46 βαθμούς Κελσίου

Η χειρότερη μέρα του καύσωνα.

καιρός iStock

Σήμερα, Τετάρτη, κορυφώνεται ο καύσωνας, με τους μετεωρολόγους να χτυπούν καμπανάκι και τη θερμοκρασία, σύμφωνα με την ΕΜΥ, να αγγίζει κατά τόπους ακόμα και τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, πρόκειται για "την τελευταία αλλά και την πιο επικίνδυνη καιρικά μέρα από πλευράς καύσωνα και λίβα μέχρι σήμερα".

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, Τετάρτη:

Βάσει της πρόγνωσης καιρού από την για σήμερα, η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να αναμένονται στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο, όπου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Και ενώ η μισή χώρα θα "βράζει", πρόσκαιρες καταιγίδες, με πολύ ενισχυμένους βόρειους-βορειοδυτικούς ανέμους αναμένονται μετά το μεσημέρι στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν πριν από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και τη νύχτα στις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 με ενίσχυση από το απόγευμα και στα ανατολικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με ενίσχυση από το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια.

Συγκεκριμένα:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως 42 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 με 39 και στη δυτική Πελοπόννησο έως 42 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 43 με 45 και κατά τόπους στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου έως 46 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικών διευθύνσεων έως 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ