Follow us

"Ostomachion", η σχεδόν speakeasy ταράτσα της Κολοκοτρώνη

Στα ορεινά του "Mosaikon hostel", θα δεις την πόλη από άλλη γωνία, θα φας νόστιμη πίνσα και θα πιεις φροντισμένα cocktails με την υπογραφή της Πόπης Σεβαστού.

εστιατοριο @mosaikon

Σου λέει κάτι η λέξη "Ostomachion"; Οστομάχιον, ίσως; Αποτελείται από τις λέξεις οστούν και μάχη και σημαίνει η μάχη των οστών. Ακριβώς έτσι ονομαζόταν και ένα μαθηματικό κείμενο του Αρχιμήδη. Παράλληλα ήταν και ένα διαδεδομένο παιχνίδι στην αρχαιότητα (σκέψου κάτι σαν αρχαίο παζλ) που έμοιαζε με αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως τάνγκραμ: Παιζόταν με 14 γεωμετρικά σχήματα (λέγε τα και οστά), με τα οποία δύο ή περισσότεροι παίκτες έκαναν διάφορες γεωμετρικές φιγούρες και ανταγωνίζονταν μεταξύ τους.

Κάπου εδώ, πιθανότατα να αναρωτιέσαι τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον τίτλο του κειμένου που διαβάζεις. Και έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα, περίπου, από την αρχή. Το "Mosaikon", στον αριθμό 61 της Κολοκοτρώνη, είναι το πρώτο glostel της Αθήνας (δηλαδή και glamorous και hostel), με 18 δωμάτια (δίκλινα και hostel). Στην κεντρική είσοδό του και στους ορόφους του ξεδιπλώνεται ένα πολιτιστικό Οστομάχιον, με 14 καλλιτέχνες να δημιουργούν για 5 μήνες έναν ξεχωριστό κόσμο εικόνων και ιδεών, όλα ειδικά σχεδιασμένα για τους χώρους που μεσολαβούν μεταξύ ισογείου και rooftop bar.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ